Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dům, ve kterém sloužil major Zeman chátrá: Na prodej je za 290 tisíc

Autor: miv - 
1. května 2020
14:22

Budovu, jež se nachází v obci Výsluní na Chomutovsku, proslavil seriál 30. případů majora Zemana. V minulosti dům sloužil jako hostinec, či ubytovna pro učně a režisér legendární série Jiří Sequens z něho ve druhé epizodě, která nesla název Vyznavači ohně, udělal služebnu SNB.

Zmíněný díl se odehrává v roce 1946 v místě nazvaném Kateřinská Hora. Jan Zeman, kterého ztvárnil nezapomenutelný Vladimír Brabec (†83), právě v tomto městě nastupuje na místní oddělení SNB. Přijíždí na místní služebnu, v níž se proměnila právě tato stavba a společně s velitelem Vydrou v podání Františka Hanuse (†75) zmaří útěk příslušníků SS. 

Komparz v seriálu si zahráli i obyvatelé Výsluní. „Moc si z natáčení nepamatuji, jen to, že tam hráli v komparzu místní obyvatelé, mimo jiné i moje babička. Hrabala tam seno, ale ve filmu jsem ji nepoznal,“ řekl pro deník Aha! rodák z Výsluní Jiří Trkal (51) a dodal, že v budově byl kdysi hostinec Lípa, kam chodili štamgasté.

V současné době je ovšem stav domu velmi špatný a je potřeba rozsáhlá rekonstrukce, zřejmě proto jeho prodejní cena není příliš vysoká, zájemců je prý poměrně hodně. „U majitelky došlo bohužel ke změně rodinných poměrů a nemůže objekt opravit. Proto ho prodává,“ vysvětlil Aha! makléř z realitní kanceláře Molík reality Alois Chlustina.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi