Paní Yvetta si chtěla vyprat ložní prádlo, a jelikož má prádelnu přímo v domě, nenapadlo ji, že by to mohl být problém. Jenže kvůli roušce na obličeji se jí stalo něco nemilého. „V roušce jsem neviděla pořádně na zem. Zakopla jsem o úchyty na prostěradle,“ přiznala deníku Aha! zpěvačka, která se nemohla pohnout, jelikož si zlomila kůstku hned vedle krčku u kyčle.

Naštěstí s sebou měla mobilní telefon a mohla si sama zavolat i záchranku. „Jinak ho většinou nenosím. Dobře ale, že jsem si ho vzala, protože bych se taky nemusela nikoho dovolat a ležela bych tam možná doteď. Prádelna je stranou, lidé jdou rovnou k výtahu,“ děkuje osudu Simonová, která bydlí v Praze 6 na Hadovce, a tak to má naštěstí jen pár kilometrů do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde to už dobře zná. „Mají mě tu v péči už od sedmnácti let. Vím, že je na ně spolehnutí,“ pochvaluje si místní personál.

V úterý tak musela na sál. „Měla jsem velký strach z narkózy, ale udělali mi lumbálku. Jen jsem je poprosila, aby neříkali nahlas, co mi dělají, že je slyším a pak se bojím,“ vypráví pěvecká legenda, která se kromě této nepříjemnosti těší velmi dobrému zdraví. Pouze v roce 2013 (jen dva týdny před 85. narozeninami) prodělala operaci srdce a dostala kardiostimulátor.

Jinak je v pořádku a vděčí za to možná částečně i tomu, že již skoro půl století začíná den cvičením. Energii jí vždy dodávala i vystoupení, a tak není divu, že už se těší, až se postaví k mikrofonu. „Mám ráda lidi, publikum. To mě nabíjí energií. Včera mě tady už stavěli na nohy, sice to bolí, ale půjde to,“ dodala s nadějí Simonová. Už se nemůže dočkat, až bude v pořádku. Až se zase otevřou divadla a koncertní síně, přijde prý její chvíle.

VIDEO: Yvetta Simonová: Chci vyretušovat své fotografie!

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Simonová: Chci vyretušovat své fotografie! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
26 fotografií