Jméno mnoha odkazů

Princ Louis, celým jménem Louis Arthur Charles, ctí svým jménem nejen svého dědečka (71), ale i strýce prince Philipa (98), Lorda Louise Mountbattena, jenž tragicky zemřel při bombovém atentátu v roce 1979. Jméno Louis nese také princův starší bratříček George (6) a táta William.

Nárok na trůn

Louis si na usednutí na trůn počká, a možná se ho ani nedočká. Je totiž až pátý v pořadí. Před ním je jeho sestra Charlotte (4), princ George (6), druhý je princ William a první ve frontě (stále) čeká princ Charles (71). 

První slovo

Památný okamžik každého rodiče. Kate ani William se ale mámy nebo táty z úst svého syna nedočkali, Louis je totiž překvapil naprosto jiným slovem – jménem cizí ženy. Jak se to stalo?

„Jedno z prvních Louisových slov bylo ‚Mary‘, protože ve výšce jeho očí máme v kuchyni všechny moje kuchařky,“ řekla podle stanice BBC Kate své idolce, světoznámé kuchařce Mary Berryové (85). „Všechny děti jsou fascinovány obličeji a vaše tvář je na všech kuchařkách. A tak řekl ‚to je Mary Berryová‘, jakmile ji uviděl. Kdyby tu byl dnes s vámi, určitě by vás hned poznal,“ smála se.

Oblíbené kratochvíle

Jsou mu sice jen dva roky, ale už si našel celou škálu zálib. Kate ho naučila s barvičkami, což ostatně ukázala i na nových fotografiích, na kterých je Louis upatlaný od všech barev duhy, táta ho zase učí na koloběžce. Louis podle královského zdroje zdědil skútr po svém starším bráškovi a nebude trvat dlouho, než se budou předhánět v rychlosti.

Princátko je také, stejně jako většina dětí, přitahováno k telefonům. Miluje, když může předstírat, že s někým volá. A ještě víc, když může ukončovat hovory. „Z nějakého nevysvětlitelného důvodu pokaždé, když spatří červené zavěšovací tlačítko, tak ho musí zmáčknout,“ prozradil William stanici BBC.

VIDEO: William a Kate představili třetího potomka! 

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel

Fotogalerie
76 fotografií