Poprvé vykrádali žena a muž sklepní kóji 6. dubna a odjeli na značkových bicyklech. „Při tomto jednání je zachytila bezpečnostní kamera,“ sdělila policistka Eva Michalíková. Po pár minutách se odvážlivci do stejného domu vrátili znovu. Odcházeli obtěžkaní LED televizí v originál balení a s vrtačkou a elektrickou pilou.

„Případ šetříme jako podezření ze spáchání krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ uvedla policistka s tím, že dvojici hrozí v nouzovém stavu až osm let.

Kradli v páru

Prvního zloděje popsala jako muže střední postavy. „V době spáchání skutku byl oblečen do tmavého oblečení, na hlavě měl modrou kšiltovkou a na té kapuci od bundy,“ řekla policistka. Na nohou měl černé sportovní boty a na zádech batoh.

Video
Video se připravuje ...

Nenechavce zachytila při odjezdu s ukradenými koly a s nářadím domovní kamera. Policie ČR

Druhou zlodějkou by měla být žena menší postavy, rovněž oblečená do tmavého oblečení a botasek bílé barvy. Vlasy měla delší a černé barvy.

„Žádáme veřejnost, která by mohla k totožnosti osob či odcizených věcí poskytnout jakékoliv informace, aby se obrátila na linku 158, případně na nejbližší policejní služebnu,“ dodala policistka.