Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Miliardáři pláchli před koronavirem do bunkrů na vzdáleném souostroví: Schovávají se v tomto luxusu!

Autor: shp - 
23. dubna 2020
06:00

Stejně jako obyčejní lidé mají z celosvětové pandemie koronaviru pořádně nahnáno. Na rozdíl od nás však nemají hluboko do kapsy, takže se mohou skrýt v opravdovém bezpečí. Zámožní Američané se rozhodli vydat na Nový Zéland, kde se nyní schovávají v luxusních bunkrech. Tam chtějí přečkat, až šílenství kolem pandemie opadne.

Miliardáři, počítačoví hlavouni ze Silicon Valley, byznysmeni a další zámožní lidé ze Spojených států opustili svou domovinu a vydali se na Nový Zéland, informoval Daily Mail. Údajně je to jen pár týdnů, co texaská společnost Rising S Company, která se specializuje na budování bunkrů, dostala zoufalý telefonát od nejmenovaného výkonného ředitele z New Yorku, ať mu otevřou na Novém Zélandu jeho připravený bunkr, který nebyl nikdy použit.

Vystrašený boháč z New Yorku

Chráněné stavení se přitom nachází 3,5 metru pod zemí. „Chtěl si ověřit, že kombinace zámku sedí a vyptával se na elektřinu i na ohřívač teplé vody, jestli potřebuje vodu navíc nebo vzduchové filtry,“ prozradil Gary Lynch, manažer společnosti Rising S Company. „Pláchl na Nový Zéland, aby unikl všemu, co se děje. A podle toho, co vím, tam je doteď,“ dodal. Pracháči prostě mysleli dopředu a připravení by nejspíš byli i na „soudný den“ .

Podle společnosti je jenom na Novém Zélandu vybudováno 10 bunkrů, které byly postaveny během několika posledních pár let. Průměrná cena takového útočiště se pohybuje v přepočtu mezi 75 a 200 miliony korun. V nejluxusnější variantě může žít až 22 lidí. Jsou v ní tři ložnice, posilovna, sauna, a dokonce bazén. I zakladatel Paypalu a Facebooku Peter Thiel má dům v Queenstownu za 117 milionů, pod nímž je bunkr.

Komik ztratil smysl pro humor

Bavič Mihau Dinulescu pláchl na Nový Zéland s ženou už 12. března. Obávali se, že se zavřou hranice. A měli pravdu. Schovali se v luxusním domě v Aucklandu, v němž stojí nájem 60 tisíc korun měsíčně. My obyčejní lidé se zkrátka musíme spolehnout na roušky, dezinfekce, sociální odstup, a hlavně na zdravý rozum...

zdravymozek ( 24. dubna 2020 07:53 )

Máš dojem,že je jim co závidět???Pak Tě lituji!!

PavelSki ( 23. dubna 2020 14:53 )

Že mají menší šanci to přežít ve zdraví než na povrchu Země, je jasné. Bez slunce, ponorková nemoc, jestli manželka je semetrika, zhýčkaná k tomu, tak to je rovnou konec.

Opravdu jim někdo závidí?

Drago16 ( 23. dubna 2020 08:43 )

A my obycejni mame rozum a nepotrebujeme zit jako krtci pod zemi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa