Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další rána pro české dovolenkáře: Krásný penzion v Českém ráji těžce poničil požár!

Autor: ČTK, ran - 
22. dubna 2020
11:28

Požár penzionu ve vesničce Střehom, která patří pod obec Dolní Bousov na Mladoboleslavsku, způsobil škodu osm milionů korun. Nikdo nebyl zraněn, zdravotničtí záchranáři ošetřili majitelku, které se udělalo nevolno. Příčina vzniku ohně se vyšetřuje. 

K požáru chalupy stojící na okraji CHKO Český ráj byli hasiči povoláni pár minut před 17. hodinou. Na místě zjistili, že jde o rekonstruovanou usedlost, která nyní sloužila jako penzion a bydlení pro majitele. Na webu středočeských hasičů to oznámil jejich mluvčí Jaroslav Gabriel.

„Velitel zásahu po příjezdu vyhlásil druhý stupeň poplachu,“ uvedl mluvčí. K rychlému šíření požáru přispěly skryté původní hořlavé konstrukce a plastová střešní krytina. Uvnitř objektu byly tlakové lahve. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice, využívali vodu z přilehlého rybníka Komorník. Středočeským hasičům pomáhali kolegové z Královéhradeckého kraje.

Pod kontrolou byl požár po dvou hodinách, následovalo dohašování v rozebírané střeše a podlaze. Po 21. hodině objekt převzali k dohlížení místní dobrovolní hasiči. „Hasiči uchránili majetek za jeden milion. Příčina vzniku požáru zůstává v šetření,“ doplnil Gabriel.

 

krapotkin ( 22. dubna 2020 13:17 )

Majitel neměl kšefty. Pojišťovna mu vše uhradí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání