Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidička jezdila autem křížem krážem: Nadýchala skoro tři promile!

Autor: VaB - 
21. dubna 2020
16:12

Jet rovně prostě nedokázala! Řidička golfu (57) kličkovala s autem po silnici ze strany na stranu. Výsledek testu lékařům poté ukázal, že žena měla v krvi 2,76 promile! Přišla kvůli tomu o řidičák.

Na začátku roku byla policie na Jičínsku upozorněna na řidiče, který kličkoval ze strany na stranu. Policisté uvedený automobil vypátrali u obce Čejkovice. „Sedmapadesátiletá řidička v danou chvíli vůbec nereagovala na opakované výzvy k zastavení a pokračovala dále ve své ne zcela kontrolovatelné jízdě ve směru na Novou Paku,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl. 

Policistům se nakonec podařilo ženu za volantem zastavit u Popovic. „Řidička na místě odmítla orientační dechovou zkoušku. Dobrovolně se však podrobila lékařskému vyšetření s odběrem krve. Samotné chování i dech řidičky vykazoval požití alkoholu,“ napsal Brendl. Žena tak vzápětí přišla o řidičský průkaz. 

Video  Opilá žena se na silnici motala jak nudle v bandě: Zastavil ji až rychlý zákrok policie!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Výsledky testů ukázaly vysokou hodnotu! Řidička měla v krvi 2,76 promile! „Žena si tak v těchto dnech vyslechla a převzala sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jí hrozí až roční trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodal Brendl. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání