Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zázrak! Žena (49) porodila dceru po menopauze, několika umělých oplodněních a mimoděložním těhotenství

15 let snahy, v přepočtu 1,5 milionu korun za léčbu neplodnosti, mimoděložní i falešné těhotenství a k tomu jedna „zrušená“ menopauza. To vše stálo za narozením jednoho dítěte ve Skotsku.
15 let snahy, v přepočtu 1,5 milionu korun za léčbu neplodnosti, mimoděložní i falešné těhotenství a k tomu jedna „zrušená“ menopauza. To vše stálo za narozením jednoho dítěte ve Skotsku.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ran - 
22. dubna 2020
09:32

Začali se o početí dítěte „snažit“ na líbánkách v roce 2004. Uběhlo 15 let, žena během nich absolvovala celkem šest cyklů umělého oplodnění. Zažila jedno falešné i jedno mimoděložní těhotenství. Dokonce jí v Barceloně znovu „nahodili“ měsíčky. A nakonec se svého vysněného dítěte dočkala.    

Fiona McCluskey (49) je ze skotského Edinburghu a většina jejích i manželových úspor a finančních bonusů padla na nákladné a dlouhá léta trvající pokusy o umělé oplodnění. V práci se o svém snažení nezmiňovala, aby „nepřišla do řečí“, že je neplodná. V přepočtu 1,5 milionu korun stálo celkem šest cyklů umělého oplodnění, které za ta léta absolvovala.   

V roce 2019 se na Fionu a jejího manžela Darrena usmálo štěstí. Přišla na svět jejich vymodlená dcera Ella-Jane. Ta je naprosto zdravá a má se čile k světu. A její maminka a tatínek jsou šťastní, jako nikdy nebyli. „Nevzdávala jsem se, věřila jsem, že se to jednou povede. Teď už si ani pořádně nevzpomínám na svůj život před ní, přijde mi, jako by tu naše dceruška byla vždycky s námi,“ popsala Fiona své pocity pro Daily Mail.  

Ženu skutečně nezastavilo nic a zkoušela cokoli, v čem viděla potenciál. Ve spánku jí pro uklidnění hrála hypnotická hudba, pravidelně cvičila, aby se udržela fit, nelitovala peněz. Překážkou se nestala ani menopauza! Když se Fioně, to jí bylo 45 let, začaly projevovat příznaky přechodu, na špičkové barcelonské klinice pro umělé oplodnění se podařilo pomocí nového léku menstruační cyklus znovu obnovit. Následně Fiona na šestý pokus otěhotněla.   

Malá Ella-Jane ještě na světě „stihla“ i svoji babičku s dědečkem. Těm bude sice za pár let 80, ale těší se relativně dobrému zdraví, zázračné rodinné štěstí si tedy užívají spolu s dcerou a zetěm.

Fiona, která celý život pracovala v oblasti reklamy a marketinku, nyní chce vedle péče o svoji krásnou dcerku také přispět k tomu, aby lidé přestali hledět na neplodné páry skrz prsty, a ty se nemusely cítit okolím stigmatizovány. Nyní konečně šťastná matka o tom ví evidentně své.    

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi