Lochotínova smrt fanoušky citelně zasáhla. Byl sice nemocný, údajně bojoval se zákeřnou rakovinou, ale ti, co jej znali, doufali v dobrý konec. „Pustili ho z nemocnice domů, všichni věřili, že tu svini porazil,“ napsal na sociální síti jeho kamarád Martin.

Jenže krutá nemoc nakonec zvítězila. „Kamarádi, kteří za ním byli, říkali, že to s ním není dobré,“ vzpomínal Lochotínův dlouholetý kamarád Zdeněk Pavel. Ten s ním, tehdy čtrnáctiletým klukem, byl dokonce na jeho prvním výjezdu na zápas milovaného klubu.

„Bylo to na druhé lize v Chomutově v roce 1985. Mně tehdy bylo 17, a tam jsem ho poprvé zaregistroval,“ vzpomínal Pavel na tehdejšího školáka, který dostal přezdívku podle největšího plzeňského sídliště, kde bydlel.

A Lochotín byl opravdu srdcař. Chodil pravidelně na zápasy Viktorky, které fandil v dobách dobrých, i těch, kdy se jí dařilo méně. „Odpočívej tam nahoře v pokoji, kamaráde. Navždy zůstaneš v našich vzpomínkách. V srdci Viktorie budeš hodně chybět,“ vzkazují mu smutní kamarádi i ostatní fandové na sociální síti.

VIDEO: Pohřeb hokejového fanouška Michala (†41), který zemřel po napadení před zimním stadionem.

Video
Video se připravuje ...

Na pohřbu fanouška hokeje Michala (†41) z havířova se sešly na dvě stovky lidí.