Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Muž našel při kopání septiku poklad: Nejdříve myslel, že ho zasypala víčka od piva!

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Foto Archaia)
Autor: VaB - 
20. dubna 2020
14:24

Muž z Pardubicka kopal septik, narazil přitom na stovky stříbrných mincí! K místu zavolal archeology, ti budou celou oblast prohledávat, jestli se tam nenachází další poklad.

Obrovskou radost musel mít muž, když na Pardubicku kopal septik a najednou na něj začalo pršet stříbro! „Kopal jsem septik a najednou se to na mě vyvalilo. Napřed jsme mysleli, že to jsou víčka od piva, až pak jsme zjistili, že se jedná o mince,“ sdělil muž pro TN.cz. 

Ani chvíli neváhal a informoval archeology v Pardubicích. Ti na místo dorazí a začnou oblast prohledávat, zda se tam nenachází další hodnotné předměty. Nalezený poklad čítal kolem dvou set stříbrných mincí.

Muž hledal pomoc na internetu. Jak uvedla tn.cz, mohlo by jít o krejcary Leopolda I. z dynastie Habsburků, císaře Svaté říše římské a českého a uherského krále, jež vládl v letech 1657 až 1705. Některé krejcary nesou na sobě podobiznu Ferdinanda III. 

starymlok ( 20. dubna 2020 21:42 )

Co vše se v muzeíích ztratí,to mi hlava nebere.A výsledek šetření????????

krapotkin ( 20. dubna 2020 17:40 )

Nejen to, ale archeologové se mu budou poflakovat po baráku aspoň rok.Snad mu za to ten septik vykopou.

deratizater ( 20. dubna 2020 15:19 )

Později toho bude asi litovat .Nic neukradl našel to na svém pozemku.Stát je špatný hospodář který všechno co má hodnotu stejně nevýhodně privatizuje.

MAMKA2316 ( 20. dubna 2020 15:04 )

Má smůlu že žije v Česku kde chudým berou a bohatým dávají !!!Těch deset procent co mu dají s toho si ani auto nekoupí ???,Ale možná že se to pak někde v muzeu ztratí a přece někdo na tom zbohatne ne ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání