Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Facebook a Google budou muset platit? Ministr: „Neskloníme se před jejich hrozbami“

Autor: ČTK - 
20. dubna 2020
13:52

Australská vláda hodlá přinutit americké internetové společnosti Google a Facebook, aby platily australským mediálním firmám za jejich zpravodajský obsah. Uvedl to dnes australský ministr financí Josh Frydenberg. V rámci rozhovorů s oběma podniky o řešení této záležitosti na dobrovolné bázi se podle ministra nepodařilo dosáhnout dohody.

„Neskloníme se před jejich hrozbami,“ uvedl Frydenberg. „Máme tady co do činění s velkými podniky, ale v sázce je hodně, takže jsme na tento boj připraveni,“ dodal.

Australský výbor pro ochranu hospodářské soutěže a spotřebitele (ACCC) podle ministra do července navrhne pravidla pro vztahy mezi digitálními platformami a mediálními podniky, která budou zahrnovat sdílení příjmů z reklamy souvisejících se zpravodajským obsahem.

Roční hodnota australského trhu s internetovou reklamou se od roku 2005 více než zosminásobila na téměř devět miliard australských dolarů (zhruba 144 miliard Kč), uvedla agentura Reuters.

Facebook uvedl, že ho dnešní prohlášení australské vlády zklamalo. Firma dodala, že investovala miliony dolarů na podporu australských vydavatelů, například prostřednictvím různých dohod o obsahu a partnerství. Google uvedl, že hodlá nadále spolupracovat při přípravě pravidel pro vztahy s australskými mediálními podniky. Ty se nyní potýkají s negativními dopady koronavirové krize.

MAMKA2316 ( 21. dubna 2020 09:08 )

KAŽDÁ FIRMA CO MÁ SVOJI POBOČKU V JINÉ ZEMI BY TAM MĚLA PLATIT DAŇ !!!!!!!KDYŽ MUSÍ PLATIT PRACUJÍCÍ TAK AŽ PLATÍ I FIRMY !!!PROTOŽE JE NERUŠÍ POM...I EKOLOGOVÉ NEBO PROČ ?? OBLOHA JE ČISTÁ ALE ČIM TO JE ECO NICKY ŽE POČASÍ ZŮSTÁVÁ STEJNÉ ASI TÍM ŽE SE POČASÍ MĚNÍ KAŽDÝCH NĚKOLIK STOVEK LET !!!!!A JE JEDNO JESTLI JE NA POLI STO MILIONU KRAV NEBO 200 MILIONU !!!!ASI NEJVÍCE POMŮŽETE TOMU TO SVĚTU KDYŽ PŮJDETE MAKAT DO ZEMĚDĚLSTVÍ !!!ŽVANĚNÍM NIC NEVYŘEŠÍTE !!! ALE JE PRAVDA ŽE SI VYDĚLÁTE VICE ŽVANĚNÍM NEŽ POCTIVOU PRÁCI !!! PRYČ S POMATENÉ EU KTERÁ JEN VŠECHNO ZAKAZUJE !!PROČ NEZAKÁŽOU VŠEM POLITIKŮM A ZAMĚSTNANCŮM EU A JEJICH RODINÁM POUŽÍVAT AUTA MAXIMÁLNĚ OBSAHŮ 1 LITR

Zobrazit celou diskusi