Mladá Britka vydělává miliony na sociálních sítích. Věřili byste, že tahle fitnesska měla problémy s váhou?

Fitness influencerka Sophie Aris bývala před více než šesti lety baculatou Britkou.
Foto: profimedia.cz
27. dubna  2020 
 06:00

Dnes už je fitnesska, dříve ale bývala Sophie Aris baculatou dívkou, které chybělo sebevědomí a která se v létě styděla nosit těsná trička. Jednoho dne se ovšem rozhodla, že s tím něco udělá a zhubne. Cíl se ale časem posunul, a to až k závodění v kulturistice v kategorii bikini fitness. Její cestu k dokonalé postavě začaly na Instagramu sledovat tisíce fanoušků a dnes motivuje mladá Britka bezmála sedm set tisíc lidí!

Fitness influencerka z Manchesteru se ještě před několika lety cítila jako "malá koule". Ve svých osmadvaceti letech však učinila radikální změnu, díky které zhubla o dvacet kilogramů. „Odjakživa jsem měla trochu nadváhu. Kvůli mé skromné výšce na mně bylo vždy vidět každé kilo navíc," vzpomíná Sophie na své dospívání, kdy její sebevědomí kleslo na úplné dno. „Měla jsem ve srovnání s horní polovinou těla obrovské nohy. Nemohla jsem nosit kraťasy ani kratší šaty, takže myšlenka na léto mi naháněla hrůzu," popisuje Sophie Aris.

Na dovolené na Kypru si dívka uvědomila, že se takhle nechce cítit donekonečna. Začala proto cvičit třicet minut denně na orbitreku. Neupravila však stávající jídelníček a vyšší příjem sacharidů jí zabránil vidět na těle jakékoli změny. Její snahy o zhubnutí si ale naštěstí všiml místní trenér a nabídl jí pomoc, která zahrnovala posilování. Sophie si už po pár silových trénincích začala všímat, jak se její tělo mění, ale co stále postrádala, bylo sebevědomí. To se změnilo až ve chvíli, kdy mladá žena viděla soutěž v kulturistice. „Své první členství v posilovně jsem měla už v patnácti letech. Cvičení mě vždy zajímalo, ale postrádala jsem tu pravou motivaci," tvrdí fitness influencerka.

Odhodlaná Britka se v roce 2014 přihlásila do své první soutěže, z ní si pak odnesla zlatou medaili. Jako učitelka na střední škole zasvětila další měsíce  přípravám v dalších kulturistických soutěžích. To zahrnovalo vstávání o půl páté ráno, ale i trénování v pozdních hodinách. Jelikož pro ni nebyl takový režim dlouhodobě udržitelný, Sophie se rozhodla svůj život zasvětit pouze fitness. Začala pracovat jako trenérka, založila si na YouTube svůj kanál a díky podpoře na Instagramu se také stala jednou z ambasadorek britské fitness značky Gymshark. Přestože už dnes Sophie nezávodí, neustále na sobě pracuje.

"Jsem na sebe pyšná, na to, jak se mé tělo změnilo. Nebylo to ale hned. Chtělo to hodně trpělivosti. Své poznatky z celé proměny se snažím předávat dál," říká Sophie, které se za uplynulých šest let postava diametrálně změnila. I přes extrémně nízké procento tuku je nyní Sophie zdravě vypadající fitnesskou. Na svém Instagramu sdílí tipy na cviky, zdravé recepty, ale i své myšlenky. Dnes už sebevědomá žena je pyšná na své úspěchy, ale zároveň své příspěvky staví na upřímnosti a reálném obrazu svých dní, které nejsou vždy jen zalité sluncem. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji