Dopředu věděly, že přímý let nebude a že cesta místo necelých čtyř hodin bude trvat minimálně 15 hodin, s přestupem v Minsku a doletem do Mnichova. 

Start z Izraele, v každé zemi jiná rouška. Trochu šílené cestování,“ napsala okolo půlnoci z vylidněného letiště v Tel Avivu Veronika Žilková. O pár hodin později už se hlásila z běloruského Minsku, odkud letěla do Mnichova a odsud autem do Prahy. „16 hodin na cestě, ale už konečně domů,“ hlásila z Německa. Jak herečka, tak i její dcera Kordula musí teď na 14 dní do povinné karantény.

Ještě před týdnem Veronika netušila, kdy se domů dostane, ale když se naskytla možnost, využila toho. Hlavním důvodem je její maminka, které je 95 let! 

Původně jsem to odmítla, protože jsem netušila, jakých pandemie dosáhne rozměrů. Situace se ale změnila. Evropská unie zvažuje roční karanténu pro seniory, hranice se jen tak neotevřou a já mám v Praze maminku, které bude v květnu 96 let. Moje místo je teď v Čechách. Vezmu si ji k sobě a zůstanu s ní, dokud mě bude potřebovat,“ svěřila se Blesku Žilková s tím, že po skončení karantény si maminku vezme k sobě domů. 

Kdy se její manžel Martin Stropnický, který v Izraeli působí jako velvyslanec, dostane domů, je zatím ve hvězdách... 

VIDEO: Veronika Žilková přiznala: Svatba syna v ohrožení a pláč po hovoru s vnoučaty!

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková přiznala: Svatba syna v ohrožení a pláč po hovoru s vnoučaty! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
36 fotografií