Neobvyklá nehoda se odehrála v neděli večer. Vůz jel po dálnici D1 ve směru na Brno, měl zapřáhnutý valník, v němž převážel koně. Pak do něj ale narazilo jiné auto, jež řídil 33letý muž. Valník se zakymácel a i se zvířetem uvnitř přepadl na bok. Kůň vyvázl živý, utrpěl ale několik zranění - zlomil si zub a poranil oko, odřené měl i nohy či bok. Hned po nehodě utekl, ale byl hned odchycen a následně převezen na kontrolu.

„Řidič osobního vozidla měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Nadýchal přes 1,5 promile,“ uvedli policejní mluvčí Pavel Truxa s tím, že okolnosti nehody stále prošetřují.

„Byli jsme požádáni policií, abychom na místo přijeli, protože tam šlo o velký únik pohonných hmot. Zvíře skončilo v péči majitele,“ řekla Blesk.cz mluvčí středočeských hasičů Tereza Fliegerová. Záchranáři ošetřili jednoho člověka, spolujezdce z dodávky, která koně převážela. „Utrpěl středně těžká poranění a po nezbytné péči byl odvezen do Thomayerovy nemocnice,“ popsala mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Hasiči na místě zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem. „Dálnice byla v levém jízdním pruhu průjezdná, hasiči pak pomáhali policii s nakládáním koně,“ dodala Fliegerová.

Fotogalerie
18 fotografií