Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Koronavirus odřízl tatínka od novorozené dcerky: Malou Matildu (1 měs.) od porodu ještě neviděl!

Autor: DH - 
20. dubna 2020
06:00

Britský podnikatel Simon Rayner-Langmead se kvůli koronavirové karanténě dostal do neřešitelné situace. Jeho kamarádka, se kterou se rozhodl přivést na svět dítě, mu porodila dcerku, ale on ji ještě neměl šanci vidět. Musí být zavřený doma, téměř 200 kilometrů daleko.

Na světě asi existuje mnoho horších míst, kde trávit karanténu, než je překrásný velký dům v jezerní oblasti Velké Británie s názvem Lake District, kam ročně na dovolenou zamíří statisíce Britů. Podnikatel Simon Rayner-Langmead ale i tak trpí a má k tomu dost dobrý důvod.

Simon je gay, ale jeho partner, který má dvě děti z prvního manželství, si nepřál děti s ním, a tak se razantně rozhodl, že dítě na svět přivede společně s kamarádkou Viktorií. Ta nakonec skutečně otěhotněla a porodila překrásnou Matildu. Háček je ovšem v tom, že porodila v nemocnici ve skotském Glasgow, kam bohužel Simon kvůli opatřením proti šíření koronaviru nemůže. Své novorozené dítě tak už týdny nemůže vidět.

„Je to strašný pocit, jako kdyby mi někdo něco sebral. Roky jsem strávil na tom, aby se tohle povedlo. Těšil jsem se, až uvidím, jak se Matilda poprvé nadechne a já si ji vezmu do náruče. Když jsem ale zjistil, že to nebudu moci udělat, úplně mě to zničilo,“ řekl Simon smutně deníku Daily Mail.

Viktorie si původně myslela, že Simon nebude smět pouze za ní do nemocnice, ale když ji lékaři propustili do domácí péče, zjistila, že zákaz styku s dítětem bude uvolněn až po skončení všech opatření. „To nás zaskočilo. Na to, že budu táta, jsem čekal 39 let. A teď musím čekat, dál,“ uvedl muž.

Kdy skutečně svoji dceru poprvé spatří na vlastní oči, netuší. Zatím ji měl to štěstí vidět jen přes obrazovku počítače. „Nikdo nevíme, kdy tohle skončí. Může se také stát, že si ji poprvé pochovám až v době, kdy jí budou tři měsíce. Nechci o tom vlastně ani přemýšlet,“ doplnil s tím, že doufá v brzké shledání s Matildou i jeho nejlepší kamarádkou Viktorií.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi