„Táta má k dispozici své oblíbené kafíčko, krásný výhled do ulice, tak se dívá na lidi, trošku nechápe ty roušky, on říká, že nevidí na úsměv těch lidí, tak se pořád ptá, jestli jsou šťastní, ale jinak je v pohodě,“ odpověděl herec Michal Nesvadba v pořadu ČT Studio 6 Víkend na otázku, jak se v této těžké době daří tatínkovi, nejstaršímu žijícímu členovi Národního divadla a herci, který se proslavil i před kamerou, například ve filmové pohádce Pyšná princezna.

Miloš Nesvadba oslavil 95. narozeniny pochopitelně v karanténě, rodina mu ale nezapomněla popřát a je s ním stále v kontaktu. „Viděli jsme se, tohle výročí je opravdu velké, od mé ženy dostal bábovku místo dortu, ale v každém případě myslím, že si to užil. V těhlech letech je ale potřeba mu už vysvětlovat, co se děje,“ přiznal v pořadu starší syn Michal, že vzhledem k vysokému věku už otci neslouží mysl tak dobře jako dřív.

„Myslím, že už neví, komu má fandit, ale byla to celý život jeho velká láska - Slavie,“ dodal k otázce, zda stále Miloš Nesvadba jako milovník fotbalu a zakladatel Odboru přátel příznivců Slavie z roku 1964 sleduje a fandí svému oblíbenému mužstvu. Jeho slova však potvrzují, že se věk na tatínkovi podepisuje čím dál víc. Dokonce si prý už ani nejspíš neuvědomuje závažnost dění kolem covid-19.

„Kdyby mohl malovat, vymyslel by určitě spoustu karikatur, jeho obrázky by měly předávat smích a legraci. O téhle době slyší ve zprávách, ale asi přesně netuší, co se děje a jak je to vážný,“ sdělil pro Studio 6 Michal s odkazem na otcovu celoživotní výtvarnou tvorbu, skrze niž se jako autor může pyšnit například ilustracemi a literárními díly v dětských časopisech Mateřídouška či Sluníčko.

VIDEO: Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat...

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat... Blesk TV

Fotogalerie
27 fotografií