Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Chorvatští záchranáři se vysmívají českým turistům: Vyrazí v žabkách na Jadran navzdory pandemii?

Autor: jel - 
17. dubna 2020
17:49

Ve čtvrtek ministr zdravotnictví Vojtěch Adam (ANO) a jeho náměstek Roman Prymula zmínili, že existuje šance, že by Češi mohli v létě vycestovat do oblíbené turistické destinace Chorvatska. Důvod je údajně ten, že Chorvatsko má podobný průběh epidemie koronaviru jako Česko. Už dříve se cestovky snažily vyjednat koridor do Chorvatska. Chorvaty tato snaha ale spíš pobavila.

„Chorvati nás považují za velmi dobré partnery a v případě, že bychom byli schopni zajistit koridor do Chorvatska pro ty, kteří chtějí jet vlastním autem, popř. vlakový koridor nebo letecký koridor, předpokládám, že by to mohla být země, která by mohla být klíčovou pro tuto sezonu,“ odůvodnil zájem o Chorvatsko již dříve Blesk Zprávám Jan Papež z Asociace cestovních kanceláří a agentur. 

Chorvatská horská služba na svém twitterovém účtu v pátek sdílela fotografii titulní strany místních novin, která o této skutečnosti informuje. „Co žabky spojí ani korona nerozdělí,“ okomentovali článek záchranáři.

Na příspěvek samozřejmě reagovalo velké množství uživatelů. „Měli bychom Čechům postavit pomník čistě za jejich věrnost Jadranu,“ napsal jeden z chorvatských uživatelů. Horská služba na tento komentář ihned reagovala. „Myslíte něco takového, jen velké?“ napsali a přidali obrázek, na němž jsou žabky spojené visacím zámkem.

pfoto1 ( 20. dubna 2020 07:02 )

No jo, po ovoci poznáte je...

cenerentola ( 19. dubna 2020 23:48 )

cenerentola ( 19. dubna 2020 23:47 )

no mozna mas pravdu...otazka je..budou na to ti chorvati mit aby zachranovali mistni turistiku?

Pohybovenadany ( 19. dubna 2020 20:26 )

Je mi líto tech řek co se změnili v proudy navycvalanych ožralych hovad . A bude jeste hůř....

Pohybovenadany ( 19. dubna 2020 20:21 )

ANO, nějaké zprávy o naší pákistánské Terezce ! Jak se ji vede , chudne, plán od Rosti Vlacha funguje , co COVID , kam se chystá na dovolenou....atd atd.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa