Sobota s Wimmerem společně hrál v Ypsilonce v Liberci, společně chodili do hospod a hodně filozofovali. Byli přátelé, ale i kolegové na jevišti. 

Paradoxně ho nakonec zničilo bohatství. Po roce 1989 restituoval dům v Železné ulici u Staroměstského náměstí. Dole byly nějaké obchody a nájemné mu najednou dost vynášelo, skoro sto tisíc měsíčně, což byly v té době obrovské peníze. On byl Klobouk (přezdívka - pozn. red.) jinak hrozně šetřivý, a najednou zničehonic dostal do ruky takový majetek. Zvlčil, nic ho nenutilo k práci, a to ho zničilo. Prostě to pro něj nebyla výhra,“ svěřil v rozhovoru pro Téma Luděk, jak to bylo.

Wimmer čím dál víc propadal alkoholu a bylo velmi obtížné s ním vystupovat. „Když přišel na jeviště, jen se klátil a já to musel odehrát sám. Pak mi volal a omlouval se. A tak jsem mu řekl: ‚Co sis myslel, že tě budu chválit?‘ Tři dny nato ho srazil autobus,“ vzpomíná herec na poslední slova, která Wimmerovi řekl před smrtí. 

Jiří Wimmer totiž 25. ledna 2001 zemřel pod koly autobusu vyjíždějícího ze zastávky. Stalo se to v pražských Dejvicích na Vítězném náměstí. Pravděpodobně chtěl doběhnout spoj, měl však v krvi 2,44 promile alkoholu.

 

Fotogalerie
33 fotografií