V prvním případě se představil jako vnuk starší ženě z Břeclavi. Chtěl po ní půjčku. Ta mu sdělila, že má asi sto tisíc korun. Podvodník řekl, že to je málo a aby si peníze ještě přepočítala. Na druhý den zavolal znovu, jenže žena mezitím lest prohlédla, řekla mu, že není její vnuk a ať už jí nevolá,“ uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

Lapili ho

Podvodník se nenechal odradit a zkusil stejnou fintu na jiné ženě z Břeclavi. „Chtěl po ní dvacet tisíc korun. Když pak řekl, že pošle pro peníze kamaráda, žena mu zavěsila,“ pochválila obezřetnost seniorky policejní mluvčí.

Darebák i nadále pokoušel štěstí v Břeclavi a na třetí pokus uspěl. Se stejnou smyšlenkou obral ženu (88) o patnáct tisíc korun. „Všechny případy se staly v rozmezí několika dnů na přelomu května a července loňského roku. Nyní jsme zahájili trestní stíhání zmíněného muže,“ upřesnila Musilová.

Ničema je obviněn ze dvou případů pokusu o podvod a v jednom o dokonaný podvod. „Vzhledem k výši škody mu u soudu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

VIDEO: Podvodníci používají obdobnou fintu už hodně let, a to nejen v České republice, ale i na Slovensku.
Video
Video se připravuje ...

Podvodníci okradli důchodce o celoživotní úspory! tv JOJ