Do autobusu Praha–Liberec se na terminálu Černý Most snažila nastoupit podnapilá dvojice. Žena ještě k tomu neměla ani roušku a oba byli bez jízdenky. 

„Řidič se jim snažil klidně vysvětlit, že to není možné, protože všechna místa jsou již obsazená. Přesto se dožadovali nástupu s tím, že si sednou na schody,“ potvrzuje mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

Opilá žena jen sršela vulgárními nadávkami, které směřovala na další cestující, jež měla platnou jízdenku. Ta chtěla nastoupit do autobusu a zároveň pomoci řidiči situaci vyřešit. 

Nadávala strážnici

Ukázalo se, že cestující, která chtěla pomoci řidiči, je strážnice v civilu. Prokázala se služebním odznakem městské policie a vyzvala problémovou dvojici, aby odešla pryč. To ale rozčílilo agresivní ženu, která byla pěkně pod obraz. Přesto dokázala udeřit strážnici dlaní do tváře, až jí z té rány vypadla plomba ze zubu!

Strážnici okamžitě přispěchal na pomoc řidič, a když se napadená žena vzpamatovala, oznámila situaci svým kolegům. Ti vykutálenou dvojici, která se snažila pláchnout, zadrželi

Byla namol

„Strážníci pro podezření ze spáchání trestného činu omezili 42letou ženu na osobní svobodě a předali hlídce Policie ČR k dalšímu opatření. Provedená dechová zkoušku u ní prokázala 2,8 promile alkoholu,“ uvádí Seifertová.