Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svatba v nemocnici: Zdravotníci uspořádali veselku pro kolegy, kterým ji zhatil koronavirus

Autor: Darina Jíchová - 
17. dubna 2020
21:45

Zdravotníci z Fakultní nemocnice Duke v Severní Karolíně pro své kolegy uspořádali svatbu. Snoubencům jejich velký den překazila pandemie koronaviru způsobující nemoc covid-19, jejich spolupracovníci ale nepřipustili, aby o vysněnou svatbu přišli. „Na oddělení jsme jako rodina a staráme se jeden o druhého,“ komentovali zdravotníci. Zprávu přinesl list The Independent.

Svatba Shelsun Tsaiové a Michaela Suna byla zrušena kvůli pandemii koronaviru, oba veškerý čas tráví v nemocnici. Tsaiová pracuje na gynekologii a Sun na psychiatrii, nyní vypomáhají s léčbou nakažených pacientů. Lékaře překvapili jejich kolegové, kteří jim uspořádali náhradní svatbu přímo v nemocnici.

Svatba proběhla 11. dubna, tedy v den, kdy se měli skutečně brát. Obřadu se neúčastnili pouze zaměstnanci nemocnice, přes platformu Zoom sledovali svatbu i rodiny a další přátelé obou snoubenců. Právě přes Zoom si ženich s nevěstou vyměnili manželský slib, každý totiž slouží na jiném oddělení.

Svatbu zvládli připravit za pár hodin

„Všichni v nemocnici věděli, že jsme plánovanou svatbu museli zrušit a odložit na neurčito. V sobotu 11. dubna jsem místo na své svatbě byla v práci, dokud jsem to ale neřekla nahlas, kolegové si ani neuvědomili, co je za datum,“ sdělila Tsaiová reportérům pořadu Good Morning America. „Celá akce začala v osm ráno. Mezi péčí o pacienty mi vyrobili svatební šaty, závoj i květiny a všechno zařídili,“ uvedla dojatá lékařka.

Svatba v nemocnici: Zdravotníci uspořádali svatbu pro kolegy, kterým velký den zkazil koronavirus. Svatba v nemocnici: Zdravotníci uspořádali svatbu pro kolegy, kterým velký den zkazil koronavirus. | Twitter/Luke Gatta

„Ve tři odpoledne pak začal obřad,“ Tsaiová dodala, že nechyběly ani družičky a další drobné tradice. Pro doktorku byl připravený speciální pokoj, kde se mohla přichystat. Pár „oddávala“ sestra z porodnického oddělení a následovala i menší oslava.

„Bylo to naprosto úžasné a dojemné. Jsou opravdu jako moje druhá rodina, všichni se tam o sebe staráme,“ zakončila Tsaiová. Po uvolnění restrikcí proběhne „oficiální“ svatba s „pořádnou“ oslavou, prozatím je naplánovaná na říjen.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa