Policisté se počátkem tohoto týdne shodou okolností pohybovali v blízkosti stavby v Rajhradě, kde došlo k pracovnímu úrazu. Další šťastnou náhodou bylo to, že jeden z nic byl na podzim speciálně proškolen jako zdravotník v kurzu Tactical First Responder.

Šlo o vteřiny

„U postiženého v přímém ohrožení života začala hlídka s nepřímou masáží srdce a připojila ho na automatický externí defibrilátor. Protože přístroj výboj nedoporučil, pokračovala další dlouhé minuty v záchraně života, a to až do příjezdu záchranářů,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Přivolaný lékař policisty pochválil. „O kvalitě odborné pomoci nezapochyboval ani na chvíli, dle jeho slov šlo skutečně o každou vteřinu,“ dodal Vala. Záchranáři jeho slova potvrzují.


„Policisté odvedli vynikající práci. Poté, co jsme pacienta od nich převzali, jsme pokračovali dále v resuscitaci a v kritickém stavu jsme jej odvezli do Fakultní nemocnice v Bohunicích,“ uvedla k případu mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová.

VIDEO: Vybraní jihomoravští policisté absolvovali na podzim loňského roku kurz Tactical First Responder, kde je záchranáři učili profesionálně zachraňovat lidské životy.

Video
Video se připravuje ...

Jihomoravští policisté absolvují kurz Tactical First Responder, aby v kritických situacích uměli zachránit život. Policie ČR