Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zombie Angelina Jolie chytila koronavirus ve vězení: Je připojena na plicní ventilátor

Autor: shp - 
17. dubna 2020
12:03

Před třemi lety šokovala celý svět, když tvrdila, že podstoupila na 50 plastických operací, aby vypadala jako její vzor – slavná hollywoodská kráska Angelina Jolieová (44). Jenže výsledek vypadal spíše jako zombie! Pak vyšlo najevo, že jde o legrácky vytvořené ve photoshopu. Íránská hvězda instagramu Sahar Tabarová, pravým jménem Fatemeh Khishvandová (22) kvůli tomu skončila ve vězení. Tam nyní chytila koronavirus.

Právníci Fatemeh Khishvandové požádali Centrum pro lidská práva v Íránu, aby byla na sociální siti slavná žena propuštěna z vězení, uvedl zpravodajský server New York Post. Jenže soudce odmítl její propuštění na kauci. To bude stát hvězdu instagramu přinejlepším zdraví. V íránské věznici totiž chytila koronavirus. Její stav je vážný.

„Je pro nás nepřijatelné, aby tato mladá žena, která nyní chytila koronavirus během špatných podmínek ve vazbě, byla držena ve vězení delší dobu,“ řekl právník Khishvandové Payam Derafshan humanitární organizaci ve středu. Jenže zatím to vypadá, že se z věznice, kde je napojena na plicní ventilátor, jen tak nedostane. V zemi panují přísné zákony. Podle mnohých až totalitní.

Zatčení kvůli špatnému vlivu na mládež

Khishvandová byla zatčena loni v říjnu po zátahu na instagramové celebrity, které podle státu ovlivňují mravní výchovu mládeže. Obviněna byla z několika trestných činů včetně rouhání, podněcování k násilí a vyzývání ke kažení mládeže tím, jak se vyjadřovala na sociální síti. Instagram je ostatně jedinou v zemi povolenou sociální sítí. Facebook a Twitter již byly dávno zakázány.

Psal se rok 2017, když se provokatérka proslavila. Svůj vzhled upravila ve photoshopu tak, že vypadala jako pohublá zombie vzdáleně připomínající nemrtvou Angelinu Jolieovou. Nejdříve tvrdila, že tak skutečně vypadá, ale nakonec šla s pravdou ven. Mluvčí věznice v Teheránu nyní nicméně tvrdí, že informace o tom, že vězněná žena chytila koronavirus, nejsou vůbec pravdivé.

Právník: Úřady vše vždy popřou

„Vypadá to, že se stal zvyk z toho, aby úřady vše popíraly. Nemá žádný smysl to popírat. Ředitel věznice by měl uznat, že žena byla infikována i to, že je hospitalizována,“ dodal Payam Derafshan. Zároveň vyzval úřady, aby propustily během pandemie nejenom jeho klientku, ale všechny ženy držené kvůli zločinům netýkajících se násilí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa