„Posledních šest měsíců dostávám od osudu jeden kopanec za druhým,“ svěřila se na sociálních sítích rusovlasá zpěvačka Radana Labajová (39). „V září mi rakovina vzala mámu, proto jsme od září písničku Pro mámu nemohly na vystoupeních zpívat. Zpívala jsem ji mámě v jejích posledních minutách,“ přiznala smutné okamžiky, které pro ni byly nepochybně velice náročné. Bohužel to však nebyla jediná tragická událost, kterou si pro ni život nachystal…

„V listopadu stejným typem rakoviny onemocněla má sestra. V lednu jsme si vyslechli, že náš táta má rakovinu, kterou už není možné léčit, a 14 dnů nato mi předali genetickou zprávu, že jsem nositelka vysoce rizikové vlohy BRCA2. Riziko vzniku rakoviny je u mě 80 %. Kdyby mi tohle někdo vyprávěl, myslela bych si, že si vymýšlí,“ přiznala maminka synka Theodora (9) s tím, že se odhodlala k poměrně razantnímu preventivnímu kroku.

„Chvíli jsem se nad tím trápila, ovšem pravdou taky je, že já jsem v tuto chvíli absolutně zdravá a mám možnost s tím něco dělat. A DĚLÁM. Teď mě čeká adnexektomie a za půl roku mastektomie,“ prozradila svým fanynkám sympatická Radana. Ony zákroky, o nichž hovoří, jsou totiž vážné operace, při nichž jí budou nejprve chirurgicky odstraněny vaječníky a vejcovody, poté i ňadra. „Nebojím se operací, ale bojím se toho, co bude potom,“ dodala sklesle.

Posledním příspěvkem na oficiálním instagramovém účtu skupiny Holki je pak právě Radana na nemocničním lůžku, kde jí, jak sama napsala, „solidně hrabe“. Náladu si zlepšuje alespoň zpěvem písniček a čtením všech povzbudivých slov, co jí skrze internet všichni její příznivci posílají. V těchto těžkých časech pro ni je jistě každé pěkné slovíčko jako pohlazení. Nezbývá nic jiného, než této zrzce s hlasem jako zvon držet palce!

VIDEO: Skupina Holki: Hudbu děláme zadarmo!

Video
Video se připravuje ...

Skupina Holki: Hudbu děláme zadarmo! Thomas Kruchina, Ondřej Rybár, hudba: freemusicarchive.org (“Tell Me What I Want” by Isolated Atoms)

Fotogalerie
25 fotografií