Senioři po celém světě patří k nejohroženější skupině lidí, pro které by mohlo být onemocnění virem covid-19 fatální, a tak trochu se na ně zapomíná. Přece jenom jsou „odsunuti“ do domovů důchodců, a bohužel jak se říká, sejde z očí, sejde z mysli. Ne však z mysli každého, jak se naštěstí ukazuje. Děti po celém Česku kreslí pro opuštěné důchodce obrázky, aby jim nebylo v izolaci od okolního světa smutno, a zpěvák Tomáš Klus s manželkou Tamarou se jim rozhodli zazpívat. Doslova a do písmene pod okny.

Jak na sociální síti podotkla sama Tamara Klusová, tato akce vznikla na popud moderátorky pořadu 168 hodin Nory Fridrichové (42), jíž nejsou naši stařečkové lhostejní. Kromě Klusovy rodinky jim v následujících dnech zazpívá například Anna K. (55), Ewa Farna (26), s rakovinou slinivky bojující zpěvák David Stypka (40) nebo kapela Mirai.

Interpret hitů Pánubohu do oken nebo nejnověji Je doma máma nechal postavit pódium přímo před domovy důchodců, a došlo nejenom na jeho songy, ale i třeba repertoár Jana Nedvěda (73). Zazněly zde jeho legendární písničky, jelikož, jak Klus trefně podotkl na instagramu, je zná snad každý. A dědečkové a babičky jim při tom fandili z balkonů, kam vyšli s rouškami nasazenými na obličejích.

„Je to neskutečně silné,“ přiznal pak na sociální síti dojatý zpěvák. „Hrajeme Stánky a Když náš táta hrál, já flirtuju s babičkami, a až na tu ‚zimu‘ je to dokonalé. Tohle všechno. Tenhle podivnej a zákeřnej moribundus nám mimo jiné přišel ukázat, jak jsme pro sebe důležití a jak fungujeme nejlíp – spolu,“ zdůraznil Tomáš.

Neméně pohnutá byla z celého dění i Tamara. „Děkujeme, že jsme mohli tenhle laskavý řetěz odstartovat, a taky za to, že jsme tuhle překrásnou energii mohli s Tomášem společně s vámi všemi zažít. Jsme SPOLU a to je to, oč tu běží,“ svěřila se na instagramu tahle trojnásobná mamina. „Pusa letí všem starouškům pod roušky, a bratrům a sestrám, kteří tu pro ně jsou.“

VIDEO: Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání.

Video
Video se připravuje ...

Je doma máma? Tomáš Klus v provokativním videu o zneužívání. Tomáš Klus/YouTube/CZNIC

Fotogalerie
77 fotografií