Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Fotbalista z pražského klubu se nakazil koronavirem: Za léčbu dluží přes půl milionu!

Autor: jel - 
17. dubna 2020
06:15

Americký fotbalista Dylan Reda (28) přiletěl do České republiky, aby posílil pražský klub Prague Lions. V Praze ale onemocněl, a tak se rozhodl vrátit za svou rodinou ještě předtím, než začala platit opatření proti koronaviru. Po návratu mu byla diagnostikována nemoc Covid-19. Léčba vyšla Dylana Redu pěkně draho...

Reda se údajně necítil dobře už jedenáctého března, domníval se však, že je to pouze důsledkem předchozího tréninku, který  absolvoval v dešti. Sportovec měl horečku, potil se aztratil čich. Nyní se už ví, že tento příznak je spojen s koronavirem, Reda to však v té době údajně netušil.

Hráč o příznacích informoval svého hlavního trenéra a ten zavolal lékaři a popsal mu Redovy symptomy. Doktor mu sdělil, že jde pravděpodobně jen o chřipku a že může letět zpět za svou rodinou na Floridu. 

Na cestu letadlem se fotbalista vybavil rouškou, rukavicemi a tréninkovou maskou. „Vypadal jsem jako Bane z Temného rytíře. Lidé se na mě koukali, jako že jsem blázen,“ popsal agentuře Associated Press. Na letišti v USA mu údajně zmeřili teplotu a řekli, že je v pořádku.

O několik dní později se však dostavil suchý kašel a další problémy a Reda se musel vydat do nemocnice. „Seděl jsem tam a panikařil, právě teď jsem v Americe nepojištěný a nemám ani práci,“ svěřil se Reda. Jeho obavy byly oprávněné, v nemocnici byl hospitalizován a pozitivně testován na koronavirus. Po vyléčení však dluží nemocnici v přepočtu neuvěřitelných 500 000 korun.

zkzkz ( 17. dubna 2020 09:30 )

Peněz jak šlupek a nepojistí se

bobou ( 17. dubna 2020 07:40 )

A zde je asi ta správná odpověď na vracení se našich "zodpovědných turistů" z různých koutů světa. Kam někteří odcestovali již po nedoporučování cest do zahraničí.
Ono je něco úplně jiného, když máte zdravotní péči zdarma a nebo za ni musíte ve světě platit sta tisíce!!!
Ať všici tuto pandemii ve zdraví přežijeme, hlavně se stále chovat vůči sobě a i ostatním zodpovědně!!!

Zobrazit celou diskusi