Mám výhřez dvou plotének. Jedna je 12 mm, druhá 8 mm. Hodně to bolí,“ uvedl Czaker. Kvůli bolestem prakticky celý den proleží v posteli. Zvládne přitom jen základní úkony.

V Uherském Hradišti jsem byl objednán na operaci 26. března. Nemocnice ale kvůli opatřením spojených s koronavirem Covid-19 zákroky odložila, kromě těch akutních. Žádný náhradní termín zatím nemám,“ přiznal Czaker.

Prášky a injekce

Aby bolest nějak zvládl, bere analgetika a manželku mu píchá injekce. „I tak to lze zvládnout prakticky jen vleže. Když se člověk zasměje, zakašle, tak mi škube v bederní páteři. Je problém si sednout i na toaletu. Snad začnou brzy operovat,“ doufá Czaker.


Nemocnice v Uherském Hradišti má na svém webu zatím stále toto znění: Vzhledem ke snaze o zamezení šíření nákazy COVID-19 s okamžitou platností odkládá Uherskohradišťská nemocnice všechny preventivní a plánované výkony a vyšetření, jak ambulantní, tak operační. K domluvě na nových termínech budou pacienti kontaktováni na jimi sdělených telefonních číslech. Děkujeme za pochopení.

VIDEO: Nemocnice po celé Evropě mají obavy z koronaviru, mnohé zákroky proto raději odložily.
Video
Video se připravuje ...

Video zachycuje nemocné bezmocně spočívající na podlaze. Twitter