Již dříve zavedl WhatsApp speciální označení pro zprávy, které byly přeposlány mezi uživateli alespoň pětkrát. Zobrazuje u nich dvojitou šipku, která značí, že tvůrce zprávy není váš známý, ale někdo jiný. To má pomáhat hlavně v Indii a dalších regionech, kde se skrze WhatsApp masově šíří nejrůznější falešné zprávy. Zde dokonce v aplikaci chybí i tlačítko pro rychlé přeposlání a Indie byla jednou z prvních zemí, kde se zavedl limit pro přeposlání zprávy maximálně do 5 chatů.

TIP: WhatsApp přijde o jedno ze svých omezení: umožní přihlášení pod jedním účtem na více zařízeních současně

S ohledem na aktuální situaci ale přichází Facebook s tvrdšími opatřeními. Dochází totiž i k rozesílání dezinformací týkajících se pandemie koronaviru, což může být potenciálně nebezpečné. Nově je tak možné přeposlat zprávu pouze do jedné konverzace, což značně zpomaluje šíření. Už předchozí kroky vedly dle firmy k poklesu přeposílání o 25 % a je pravděpodobné, že pokles bude ještě pokračovat.

I nadále tak bude možné si mezi přáteli několikrát přeposlat zprávu, aplikace ale neumožní hromadné rozeslání mezi více různých chatů. Aktualizace se přitom týká všech dostupných platforem.