Jihočeské Prostřeno! odstartuje v pondělí u Květy (26). Ta se netají tím, že o vlasy přišla kvůli lepidlu, a hostům ihned sdělí, že nepije alkohol. Jakožto zarytá abstinentka proto neocení všechny ty lahve s vínem, co jí ostatní soutěžící donesou coby dárek. „Dám je příteli, bude mít radost,“ prohlásí proto mladá žena, která vsadí na domácí kuchyni – připraví domácí chléb, domácí nudle i domácí knedlíky. „Nejsnadnější by to bylo asi koupit, ostuda to stejně bude,“ směje se Květa, co se do soutěže přihlásila prý především proto, že ji zajímá, jak takové natáčení funguje. Vsadí rovněž na velice originální zábavu: Své hosty povozí vláčkem. Má totiž doma na zahradě úzkokolejku!

Druhý večer bude v režii pracující studentky Leony (24), co v kuchyni ráda experimentuje: A proto její menu bude exotické, asijské. Jenomže ne všechno se dokonale povede. Trhané maso bude tuhé a bude toho víc na kritizování. Květu hlavní chod vysloveně pobaví a neváhá hostitelce říci, že její hlavní chod vypadá jako kejda. A pyré jako seškrábnutý obsah pleny batolete... Kromě toho Leoně vybouchne máslo v kuchyni. „Až to uvidí taťka, tak mě zabije,“ bojí se Leona, zatímco umývá mikrovlnnou troubu. Vaří totiž v domě svých rodičů…

Ve středu se k plotně postaví benjamínek skupiny Matyáš (16) – nejmladší z celé party. Jeho přihlášení do pořadu chtělo velkou dávku odvahy. Netají se totiž tím, že vůbec nevaří. Pomáhat mu proto bude babička na telefonu a maminka osobně. Co bude potřeba, to okoukne. A také bude muset uklidit všechno nádobí. „Ty tu máš takovej bordel,“ vrtí nad ním maminka hlavou. V zásadě se ale mladík trpící vážnými zdravotními problémy pochlapí a zvládne i recepty, které by od něj nikdo nečekal. Na začátečníka rozhodně! Jak středoškolákova kuchyňská premiéra dopadne? Budou jeho soupeři shovívaví, nebo naopak nebudou šetřit kritikou?

Čtvrteční večer patří pracující studentce Barboře (22). Hosty pozve do studentského bytu, ale příprava hlavního chodu se neobjede bez problémů... Kuře à la bažant bude nejdříve syrové a pak tuhé. Hosty zaskočí také předkrm, jímž bude paštika nejen z jater, ale také ze žaludků. Barbora totiž použije všechny droby, co měla k dispozici. Komu se z toho zvedne žaludek? „Na mě je ta chuť taková načichlá… ale to asi bude těma vnitřnostma. Ale chleba je fakt dobrej,“ soudí Matyáš. Pečená česneková polévka také nikoho neoslní, takže Bára se rázem stane looserem téhle partičky. Květa zase zkritizuje všechno, na co přijde. Protože je asi taková…

V pátek předvede, co v kuchyni dovede, maminka na mateřské dovolené Monika (27). Ta má na čele bindi (indickou tečku), a ne náhodou. Její partner je totiž Ind, a společně mají šestiměsíčního synka. Doma běžně vaří indické pokrmy, a připraví je tedy i pro své hosty. Menu je to ale velice náročné, proto jsou všichni zvědaví, jak se s ním Monika popasuje. U Moniky se Květě líbí, dokonce až tak moc, že by si prý hodně věcí odnesla s sebou domů. „Začínám litovat toho, že jsem si vzala malou tašku,“ žertuje svérázná plavovláska. Bude ale stejně nadšená z jídla?

Kdo se tedy tentokrát stane vítězem celé soutěže? Pomůže Květě taktika, Matyášovi jeho mladistvý pel, anebo získají body Leonina a Moničina experimentální kuchyně z dálných zemí? Každý všední den na Primě to bude zkrátka zajímavé!

VIDEO: Mladíček Matyáš poprvé v kuchyni: S maminkou v zádech!

Video
Video se připravuje ...

Mladíček Matyáš poprvé v kuchyni: S maminkou v zádech! 

Fotogalerie
7 fotografií