Princ Andrew byl naposledy viděn minulý měsíc, kdy se zúčastnil vzpomínkové bohoslužby za Sira Malcolma Rosse v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Jeho účast byla překvapením, protože nebyl na oficiálním seznamu. Mladší syn královny Alžběty byl v listopadu minulého roku nucen vzdát se povinností staršího člena královské rodiny kvůli vazbám na Jeffreyho Epsteina, který byl usvědčen ze sexuálního obtěžování nezletilých dívek. Princ se několikrát nechal slyšet, že nevěděl o sexuálních skandálech miliardáře, který se oběsil ve své cele v New Yorku. Dokonce vydal dlouhé prohlášení, v němž uvedl, že neměl ani podezření, že by se Epstein něčeho takového dopouštěl.

Nicméně byl kvůli skandálu nucen odebrat se do ústraní, z něhož se v době pandemie rozhodl vystoupit a zapojit se do dobročinných akcí. Na sociální síti instagram, na oficiální stránce královské rodiny, se objevily fotografie, na nichž je princ Andrew se svou bývalou manželkou Sarah Fergusonovou. Pár do dárkových balíčků balí malé dortíky, které posléze odvezli do hospice Thames, ležícím v hrabství Windsor. Expert na královskou rodinu Tom Bower však uvedl, že je to „spíš patetické, že princ Andrew zneužívá krizi koronaviru, aby se vplížil zpět pod světla reflektorů,“ uvedl a dodal: „Kdyby jen oba dva akceptovali, že jejich jedinou povinností je zůstat nenápadní.“

Další expert na královskou rodinu Richard Fitzwilliams má jiný názor. Podle něj je chování prince Andrewa obdivuhodné. „Když někdo dělá něco takového, je zcela jasné, že by to mělo být oceněno,“ uvedl. Podle informací britského deníku Daily Mail snímky vznikly v jejich domě ve Windsoru, kde exmanželé společně zůstávají během karantény.  

Fotogalerie
108 fotografií