Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dům na Vsetínsku zdevastoval požár: Rodina s dvěma dětmi přišla o střechu nad hlavou

Autor: chal - 
15. dubna 2020
09:39

Těžké časy prožívá rodina Hoškových z obce Vidče na Vsetínsku. Na konci března jejich dům zachvátily plameny a ačkoliv se na místě sjely tři jednotky hasičů, oheň dům zcela zničil. Požárníci navíc museli rozebrat strop v prvním patře, aby se dostali pod střechu. Dům je zcela neobyvatelný. Vyrovnat se se škodami rodině pomáhá obec, která pro ni vybírá peníze ve veřejné sbírce.

Mnoho lidí z Česka vinou vládních opatření proti šíření koronaviru přišlo o práci. Hoškovi z Vidče na Vsetínsku přišli rovnou o střechu nad hlavou. Za jejich trápení ovšem nemůže koronavirus, ale požár. Ten se začal v pondělí 30. března šířit po fasádě jejich rodinného domu a kromě sklepních prostor zachvátil i části střechy.

Na místě zasahovaly jednotky hasičů z Valašského Meziříčí a Rožnova pod Radhoštěm a videčští dobrovolní hasiči. „Během krátké chvíle měli hasiči lokalizovaný požár ve sklepním prostoru. Likvidaci požáru střechy však velmi komplikovala nedostupnost těchto prostor. Hasiči tak museli rozebrat strop prvního patra, aby se dostali do prostor pod střechou,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Když požár vznikl, byla rodina na zahradě. „Po zaregistrování požáru starší muž vběhl do domu, přičemž se nadýchal zplodin hoření. Na místo tak byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která muže odvezla do nemocnice. Dalších pět osob včetně dvou dětí zranění neutrpělo,“ popsala mluvčí. Podle hasičů škoda přesáhla jeden milion korun, dům je navíc neobyvatelný.

Rodina se tak ocitla ve velmi těžké životní situaci. Složité období ale chtějí Hoškovým pomoci překonat sousedé. Obec vyhlásila pro rodinu veřejnou sbírku. Více informací je k dohledání na internetových stránkách obce nebo přímo na stránce transparentního účtu obce.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání