Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chlapec (†15) spáchal v karanténě sebevraždu: Cítil se izolovaný od světa

Autor: DH - 
14. dubna 2020
09:57

Ve městě Rhondda ve Walesu si vzal život patnáctiletý chlapec. Podle jeho matky ho k tomu dohnala karanténa a sociální distancování kvůli pandemii koronaviru. Studentova smrt je pro jeho okolí obrovským šokem, protože nic nenasvědčovalo tomu, že by si měl ublížit.

Podle chlapcovy matky Kian zřejmě spáchal sebevraždu, protože se jeho psychický stav zhoršil v souvislosti se zavedenými opatřeními proti šíření koronaviru. „Boris Johnson oznámil opatření v pondělí a on odešel v pátek,“ uvedla Jolene Southwayová na svém facebooku.  Kian (†15) podle ní miloval život a nic nenasvědčovalo tomu, že by si měl ublížit.

„Nečekali jsme to. Neustále se s dětmi snažíme mluvit, nic neskrýváme. Kian dobře věděl, že cítit se špatně je v pořádku, ale neřekl nám to. Už nikdy se ale nedozvíme proč,“ doplnila zničená matka. „Byl ale velmi společenský. Ze začátku byl sice plašší, ale vždy zdvořilý. Myslel na každého a rád byl venku. Byl prostě úžasný a také skvělý starší bráška pro naši Darcey,“ napsala ještě smutně Jolene.

Ze smrti kamaráda nezůstali zničení jen jeho příbuzní, ale také přátelé. Na sociálních sítích se objevily desítky kondolenčních příspěvků od kamarádů ze školy jeho ragbyového klubu. „Naše škola je velmi zdrcená, že ztratila drahého člena naší rodiny Kiana Southwaye. Posíláme nejhlubší soustrast jeho rodině a nejbližším,“ vzkázali zástupci školy.

Smrt chlapce začala prošetřovat policie, jeho tělo si převzal koroner k bližšímu zkoumání. Podle vyšetřovatelů ale s největší pravděpodobností za smrtí Kiana nestojí nikdo další.  

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop

Lubomír Babáček ( 9. května 2020 00:46 )

Dnešní generace mládeže je pro budoucnost světa velkým nebezpečím. Duševní nerovnováha, slabošství, neschopnost čelit problémům, nedostatek, či dokonce úplná absence empatie a nezájem o dění ve světě budou nejspíš těmi hlavními rysy příští populace. Nebude to hezký svět.

Jarabak ( 14. dubna 2020 13:06 )

Přírodní výběr. Pokud někdo spáchá sebevraždu jen proto, že by musel pár týdnů sedět doma, tak je těžce duševně postižený. Žřejmě žádné komníčky, žádná inteligence (ta dává mimo jiné schopnost být chvíli sám se svými myšlenkami) atd. Zbytečný člověk. Přehnaní extroverti vypiplali extrémně přešlechtěného extroverta, který už to prostě nedal. Tak už to v přírodě chodí. Slepá vývojová větev.

zada ( 14. dubna 2020 12:29 )

A jakým zpsobem byl izolován?!? Naše vnoučata vůbec žádnými psychyckými problémy netrpí. Samozřejmě, že jsou,jako celá generace také zalezlí u PC, sem tam se projdou, také mají spojení se školou....a taky nějaká domáci práce)). No že by z toho byli na nervy, tak to se mi nezdá, zpočátku byli na nervy rodiče))), ale už se to dalo do normálu... zvykli si všichni. nevím co to bylo za rodinu, ale spíše mi připadá, že chlapec žil bez lásky a zájmu rodičů..nebo byl psychycky narušen už dávno. Zviditelňovat se kvůli koronaviru je od matky dost nechutné! Je m i mladého života líto, ale zřejmě (jako vždy) je všechno jinak než se píše....

ChrapouniRetardovani ( 14. dubna 2020 12:02 )

BÝT RODIČEM TOHO CHLAPCE JDU ZAMORDOVAT VŠECHNY ČLENY VLÁDY!!!!!!!!!!! NE NARÁZ ALE POSTUPNĚ JE POMALINKU ALE JISTĚ MRZAČIT K SMRT­I!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!!­!!!!!

MarDis ( 14. dubna 2020 11:51 )

Tihle duševně nevyrovnaní jedinci mě fakt neberou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání