Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

15 nakažených zdravotníků v Městské nemocnici Ostrava: Zavřela se část chirurgie

Autor: ČTK - 
9. dubna 2020
15:18

V Moravskoslezském kraji se v úterý otevře nové dočasné odběrové centrum na covid-19. Bude desáté v regionu a bude v městské části Vítkovice. Městská nemocnice Ostrava (MNO) ohlásila 15 zaměstnanců nakažených koronavirem. Uzavřena musela být jedna stanice oddělení chirurgie.

Ve Vítkovické nemocnici v Ostravě má sídlo laboratoř AGELLAB, která minulý týden získala nový přístroj na testování nového typu koronaviru, díky němuž by se měla v kraji zvýšit testovací kapacita.

Přístroj bude v sobotu uveden do zkušebního provozu a po Velikonocích by mohl začít jeho ostrý provoz.

Další odběrové centrum by pak mělo být v Odrách na Novojičínsku, kde by se mělo otevřít od 15. dubna. „Postavíme také další odběrové centrum v Bílovci, kde zatím připravujeme personál tak, aby mohl zahájit svou činnost,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák.

Zdravotníci v karanténě

V Městské nemocnici Ostrava je aktuálně 15 zaměstnanců s pozitivním testem na covid-19, další pozitivně testovaný zdravotník je i ve Fakultní nemocnici Ostrava. „Ze 45 testovaných zaměstnanců bylo 15 s pozitivním výsledkem testu. Všichni testovaní jsou v karanténě. Z deseti testovaných pacientů byli dva s pozitivním testem, oba pacienti už jsou ale mimo nemocnici,“ uvedla mluvčí nemocnice Andrea Vojkovská.

Podle mluvčí musela být kvůli pozitivním nálezům nově uzavřena jedna stanice oddělení chirurgie. Zavřená je od počátku dubna také jedna stanice neurologie a omezen je provoz na iktové jednotce intenzivní péče.

VIDEO: Rektor Univerzity Karlovy Zima: Jsme v nejistotě, kdy a jak se opatření proti koronaviru rozvolní.

Video  Rektor Univerzity Karlovy Zima: Jsme v nejistotě, kdy a jak se opatření proti koronaviru rozvolní  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa