Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranný kruh pro podnikatele. Hlavní město spustí úvěrový program „COVID Praha“ 20. dubna

Autor: ČTK - 
9. dubna 2020
14:54

Program COVID Praha, který by měl v rámci hlavního města garantovat úvěry pro malé a střední firmy by měl být spuštěn 20. dubna. Pražský magistrát se tak dohodl s Českomoravskou záruční a rozvojovou bankou, která bude půjčky zajišťovat. Praha program na zmírnění ekonomických dopadů pandemie koronaviru pro pražské živnostníky podpoří částkou 500 milionů korun.

Radní Vít Šimral (Piráti) uvedl, že přes Velikonoce se bude smlouva připomínkovat a příští týden ve čtvrtek by se měla konat mimořádná rada, kde se dokument schválí. Následně by do ČMZRB měli zamířit zaměstnanci magistrátního odboru evropských fondů, aby pomohli s přípravami. Program by se pak měl spustit po víkendu v pondělí, řekl radní. Dodal, že podle jeho informací plánuje ministerstvo průmyslu a obchodu ve stejný den spustit další vládní program COVID III.

Místo inovací boj o přežití

Peníze z pražského operačního programu byly původně určeny na podporu inovací, radní změnu jejich využití schválili v pondělí. Pokud stát přispěje slíbenými 400 miliony korun, celková částka krytých úvěrů by se měla pohybovat kolem dvou miliard korun. Zástupci vedení města uvedli, že podle ekonomů budou pražské firmy potřebovat půjčky ve výši asi pěti miliard.

Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v pondělí řekl, že rozdíl do cílové částky by měl dorovnat stát prostřednictvím programu COVID III. Do toho by podle dřívějších vyjádření ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) měli již mít přístup i pražští podnikatelé. V případě dosavadních programů tomu tak není, protože jsou financovány z evropských strukturálních fondů, určených pro méně rozvinuté regiony. Hlavní město je jako bohatý region čerpat nemůže.

Pražský program bude mít stejné podmínky jako vládní COVID II. Podnikatelé budou moci žádat o bezúročné úvěry od 10 000 do 15 milionů korun či o příspěvek až milion korun na úhradu úroků. Praha bude za půjčky ručit do 80 procent. Program se vztahuje na malé a střední podniky do 250 zaměstnanců a s ročním obratem do 50 milionů eur.

Lenka Bolkova ( 13. dubna 2020 13:43 )

Obracím se na celou Českou republiku, na ty, kdo hledají upřímnou a velmi čestnou osobu, která ti může poskytnout spolehlivou půjčku v maximální lhůtě 24 hodin bez obav a bez protokolu, jsem ti k dispozici Abych vám mohl vyhovět, začíná moje nabídka půjčky od 30.000 Kč do 30.000.000 Kč při úrokové sazbě 3%. Můžete ji splatit (12 - 300 měsíců). Představuji vám své oblasti pomoci.

- Finanční pomoc,
- Půjčka okamžitě,
- Nebankovní půjčka,
- Půjčka na konsolidaci,
- Půjčka na vaše projekty,
- Půjčka na podporu rodiny,
- Půjčka na školení vašich dětí.
- Půjčka pro vaše potřeby.

Dostanete úvěr ve vší upřímnosti a rychle do 24 hodin, váš úvěr vám bude poskytnut bankovním převodem úspěšně a bez jakéhokoli protokolu, vy, kdo to potřebuje, naléhavě. Žádáme vás, abyste nás kontaktovali , tady jsou naše kontakty:

E-mail: leni­.bol­kova0­1@gma­il.com
Whatsapp: +420608987486
Čekáme na vaše požadavky, abychom vás uspokojili

halba ( 10. dubna 2020 14:23 )

Pri vysloveni "podnikatel" se mi vybavuje neco jako zlodej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa