Hlášení o pádu neznámé osoby obdrželi pražští policisté o půl čtvrté odpoledne. Okolnosti pádu osoby budou ještě vyšetřovat. Očitý svědek Blesk.cz popsal, jak sám zaznamenal hrůznou událost: „Slyšel jsem jen ránu jako dělo, tak jdu na balkon a vidím tam nějakého strážníka s paní oživovat chlapa celého od krve. Pak už jen dorazila záchranka a přikryli ho pytlem,“ řekl svědek. 

Včasný zásah strážníka potvrdila i mluvčí městská policie Praha Irena Seifertová: „Strážník při hlídkové činnosti zaslechl křik, rozběhl se k místu ,odkud přicházel. Zde byl hlouček lidí a jedna z žen, později zjištěno, že se jednalo o lékařku v civilu, poskytovala neodkladnou první pomoc ležícímu muži,“ řekla Seifertová. Městský policista ji vystřídal v oživování a pokračoval do příjezdu záchranky.

Na místo podle mluvčí pražské záchranky Jany Poštové dorazila záchranářská posádka a inspektor. Bohužel poraněného muže se jim nepodařilo zachránit a zemřel.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince důvěry: 800 155 555 nebo v Centru krizové intervence: 284 016 666. Děti a mladiství se mohou obrátit na Linku bezpečí: 116 111.

Fotogalerie
7 fotografií