Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Koronavirus zabil zkušenou sestřičku: Nakazila se v práci?!

Autor: jel - 
8. dubna 2020
16:03

Zdravotní sestra Alice Kit Tak Ongová (†70) v úterý podlehla zákeřnému koronaviru. Péči o pacienty zasvětila celý svůj život. Ve zdravotnictví pracovala neuvěřitelných 44 let a starala se o ostatní, až dokud sama neonemocněla! Její dcera se obává, že se nakazila kvůli nedostatku zdravotních pomůcek v nemocnicích.

Paní Ongová se přestěhovala do Velké Británie z Hongkongu ve třiadvaceti letech, aby vystudovala ošetřovatelství. Poté začala pracovat jako zdravotní sestra. Ve službě vydržela úctyhodných 44 let! Kit Tak podle příbuzných pracovala na plný úvazek ve dvou ordinacích a v porodnici.

Podle dcery Melissy Ongové (37) se Kit Tak nakazila právě na porodní klinice, kde byl údajně velký nedostatek ochranných pomůcek. Za to, že v nemocnicích chybějí ochranné pomůcky, čelí britská vláda dlouhodobě velké kritice.

„Byla kompletně oddaná své práci až do té doby, než onemocněla. Milovala práci i pacienty,“ popsala Melissa zesnulou maminku pro The Guardian. „Měla dobré srdce, všichni ji milovali. Vždy v lidech viděla dobro,“ zavzpomínala.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa