Banální a plánovaná operace srdce kvůli nedomykavosti chlopně se tak zpěvákovi může stát osudnou. Podle zdroje z blízkého Lauferova okolí se mají věci jinak, než jak se všichni domnívají.

Jiná diagnóza

„Pepík uprostřed zákroku zkolaboval a po operaci se jim neprobudil z narkózy,“ prozradil deníku Aha! nejmenovaný zdroj s tím, že lékaři přímo touží po tom, aby se jim pacient probudil. „V narkóze totiž mohlo dojít k poškození mozku,“ pokračoval smutně zdroj Aha!.

Mozek se pokaždé z narkózy určitou dobu vzpamatovává a s přibývajícím věkem na to potřebuje samozřejmě více času, ve většině případů není ale důvod k obavám. „K úmrtí v narkóze či po ní sice občas dochází, se samotnou anestezií však v drtivé většině případů nesouvisí. Příčinou totiž bývá jiná pacientova diagnóza,“ vysvětluje jeden z anesteziologů.

Příliš mnoho narkóz

Jak je to v případě Josefa Laufera, se můžeme jen domnívat. Někteří jeho kolegové si myslí, že příčinou je několik narkóz, které zpěvák poslední dobou podstoupil kvůli různým zdravotním komplikacím včetně endoprotéz kolen.

Kamarád Větrovec: Byl zdravý jako rybička

„Obávám se, že Pepík přehnal ty narkózy, vždyť on byl jinak zdravý jak rybička,“ domnívá se klavírista Pavel Větrovec (70), který s Lauferem nejen spolupracoval. „Hráli jsme s nadšením s Amforou fotbal. Vždyť kvůli tomu a tenisu si Pepík nechal spravovat kolena. Byl to sportovec tělem i duší,“ pokračoval Větrovec, který se teď stejně jako všichni ostatní může jen modlit, aby se zpěvák probudil co nejdřív.

Fotogalerie
1 fotografie