Vivienne Westwoodová ráda šokuje nejen na přehlídkových molech, ale i sama sebou. Nebojí se výstřednosti, nahoty a ordinérnosti. Nebojí se vyhodit sukni k pasu a ukázat svůj neoholený klín, s šesti křížky vyrazit v síťovaném tílku s nápisem Punk’s not dead a samozřejmě bez podprsenky. 

Tvorba Vivienne začala být spjata s punkovým hudebním stylem a kapelou Sex Pistols, pro kterou navrhovala oblečení. Vytvořila však i modely pro britskou premiérku Margaret Thatcherovou. V roce 1993 jí britská královna Alžběta II. (93) udělila Řád britského impéria a to díky kolekci Haris Tweed, inspirovanou ironickým pohledem na královský dům. Vivienniným tichým obdivovatelem je i princ Charles (71), který jí v roce 2006 propůjčil šlechtický titul Dáma.

V roce 2014 si návrhářka oholila hlavu. Ihned se začalo spekulovat o jejím zdravotním stavu. Herečka se však i ve svém pokročilém věku těší pevnému zdraví. Gestem prý jen chtěla znovu poukázat na světový problém zvaný globální oteplování.

Téměř 30 let miluje manžela Andrea Kronthalera, který byl i jejím studentem a zamilovali se do sebe ve chvíli, kdy jemu bylo 25 a Vivienne 50 let. 

Fotogalerie
18 fotografií