Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Lásku nezničil ani koronavirus: Manželé (oba †72) zemřeli šest minut po sobě ruku v ruce

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
7. dubna 2020
12:25

Manželé z amerického Mississippi, Jerry a France Williamsonovi (oba †72), ze všeho nejvíc milovali plavby na výletních lodích. Ta poslední se jim ale stala osudnou. Na palubě parníku se nakazili koronavirem způsobujícím nemoc covid-19, oba nákaze podlehli. Manžele zemřeli ruku v ruce jen šest minut po sobě. „Ani Hollywood by to líp nenapsal,“ řekl pastor na pohřbu. Williamsonovi po sobě zanechali dvě děti, osm vnoučat a 12 pravnoučat, informoval deník Daily Mail.

Williamsonovi boj s koronavirem prohráli ve středu 1. dubna, k poslednímu odpočinku byli během společného pohřbu uloženi v pondělí. Dojemný obřad byl přes facebook promítán online, aby se s nimi mohli rozloučit všichni jejich příbuzní a přátelé. Jerryho rakev halila americký vlajka upomínající na jeho službu u námořnictva.

Manželé z amerického Mississippi, Jerry a France Williamsonovi (oba †72) podlehli koronaviru. Manželé z amerického Mississippi, Jerry a France Williamsonovi (oba †72) podlehli koronaviru. | Facebook Jerryho Williamsona

„Myslím, že ani Hollywood by nenapsal lepší konec jejich života. Společně žili a společně se vydali i na další cestu,“ prohlásil během obřadu pastor. Williamsonovi byli svoji přes 50 let a podle rodiny se milovali pořád stejně jako na začátku jejich vztahu. Svědčí o tom i jejich smrt, kterou dělilo pouze šest minut. Manželé se do posledního okamžiku drželi za ruce.

Pastor: Jerry byl vyděšený

„Když jsme se dozvěděli, že se z plavby vrátili nemocní, považovali jsme to za normální. Netušili jsme, jak vážná situace může být. Koronavirus u nás teprve začínal plnit stránky novin. Pak nám ale řekli, že paní Frances je na ventilátoru. Jerry mi večer volal, brečel, byl k smrti vyděšený,“ vzpomínal pastor.

Williamsonová byla registrovaná sestra v oboru flebotomie, Williamson námořní veterán, v penzi se věnovali hlavně zahradničení. V komunitě Long Beach, kde žili, byli velmi aktivní a oblíbení. Williamson byl jáhnem v místním kostele, jeho žena předsedala tamní komisi, která má na starosti květinovou výzdobu.

Koronavirus v USA

Koronavirus se ve Spojených státech prokázal už u více než 368 tisíc lidí, což je téměř třikrát více než ve Španělsku či Itálii, tedy nejhůře zasažených zemích v Evropě. Americké úřady registrují dohromady již téměř 11 tisíc obětí nákazy, vyléčit se podařilo necelých 20 tisíc pacientů. Nejhůře postiženým státem zůstává New York.

lunatic ( 7. dubna 2020 13:32 )

Děkuji,doktore .Teď mám 41,5 stupně,čili mi nachlazení nehrozí,ale nějak i ztrácím čich,protože necítím ani větry souseda .

ostuda ( 7. dubna 2020 13:22 )

copak američani, ti se vyznají. důležitý jestli stačili říct - mám tě ráda, taky tě mám rád, a celá loď pohnutě zatleskala

ruda43 ( 7. dubna 2020 13:12 )

Přesně tak,doktor by takovou krávovinu nenapsal..

lunatic ( 7. dubna 2020 12:44 )

6 minut? Znamená to tedy,že 1 z rukou musela být studenější a svoji roli tedy možná sehrálo i nachlazení ;na druhou stranu však nejsem doktor ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa