Nesmyslný manévr předvedl řidič poblíž železniční stanice Třinec-centrum. Jakmile se ocitl na přejezdu, padající závory ho na něm uvěznily. Chvíli na něm s autem stál, než si všiml vlaku přijíždějícího ze směru Český Těšín.

„Řidič se pokusil vyhnout srážce. Ihned vytočil vozidlo a snažil se přes kolejiště a násep objet. Vozidlo však po zhruba pěti metrech jízdy uvázlo svou nápravou na koleji,“ popsala policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Duchapřítomný strojvedoucí

Strojvedoucí osobního vlaku dodávku naštěstí včas zaregistroval a spustil rychlobrzdu. „Vlak, naštěstí zcela bez cestujících, včas zastavil,“ dodala Bělunková. Událost se tak obešla bez zranění. Na desítky minut však byla zastavena železniční doprava.

Dechová zkouška u riskujícího muže vykázala negativní hodnoty. Po vysvobození jeho služební dodávky se ukázalo, že při jeho úprku došlo ke zpřetrhání elektrických vodičů v kolejišti. Škoda se bude ještě vyčíslovat.

Riskující šofér může být rád, že nebyla naplněna skutková podstata pro obecné ohrožení, trest mu proto hrozí relativně mírný. „Je podezřelý ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti,“ uvedla Karolína Bělunková. Muži hrozí jeden rok vězení či zákaz činnosti.

VIDEO: Hazardér s dodávkou vjel na přejezd v Blansku, když padaly závory.