Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Expremiérova jachta na prodej: Luxus může být váš za 285 milionů!

Autor: jel - 
7. dubna 2020
16:01

Kontroverzní osobnost italské politické scény Silvio Berlusconi, který proslul především svými sexuálními skandály, nyní prodává svou luxusní jachtu. Rekreační plavidlo v hodnotě neuvěřitelných 285 milionů korun v minulosti vlastnil také mediální magnát Rupert Murdoch (89).

Berlusconi je italský po válce nejdéle sloužící předseda vlády, který je však znám především pro své skandály a problémy se zákonem. Jeho nejznámějším skandálem byla aféra Rubygate, kdy byl obviněn ze sexu s nezletilou marockou prostitutkou. Několikrát byl odsouzen k trestu ve vězení, do něhož však nikdy nenastoupil a zřejmě ani nikdy nenastoupí.

Luxusní jachtu Morning Glory (Ranní sláva) koupil Berlusconi v roce 1999 od Ruperta Murdocha, mediálního magnát, v jehož vlastnictví je například televizní síť Fox nebo britský deník The Sun. Murdoch se na palubě lodi dokonce oženil se svou třetí manželkou Wendy Dengovou.

Honosné plavidlo postavila italská společnost Perini Navi, jachta je dlouhá 48 metrů a je vybavena kvalitním dřevěným nábytkem včetně mramorového krbu. Na palubě může cestovat až deset hostů, kteří se mohou ubytovat v přepychových kajutách, společně s nimi se může plavit také osm členů posádky.

Zobrazit celou diskusi