Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

VIDEO: Dojemné poděkování v Praze 8: Strážník zahrál po náročné šichtě lidem na sídlišti hymnu

Autor: red - 
4. dubna 2020
17:03

Obrovská vlna solidarity se v celém Česku strhla s lidmi, kteří proti koronaviru bojují v první linii - zdravotníky, policisty, strážníky, záchranáři a řadou dalších. Češi pro ně šijí roušky, restaurace jim zdarma vozí obědy a řada kaváren jim nabízí z okna kafe, aby jim zlepšili den. Integrované záchranné složky se teď rozhodly lidem za jejich obětavost poděkovat - strážník jim na sídlišti v Praze 8 zahrál na trumpetu státní hymnu.

Po své náročné šichtě v odběrovém vozidle vzal strážník pražské městské policie v pátek večer do rukou trumpetu, postavil se a začal hrát českou hymnu - přímo uprostřed sídliště v Praze 8. Kolem stáli v pozoru další členové integrovaného záchranného systému (IZS) a během písně nikdo ani nedutal. Jen co dozněly poslední tóny, ozval se z oken blízkých paneláků, kam libé tóny dolehly, nadšený bouřlivý potlesk.

Video se strážníkovým vystoupením, jímž chtěl občanům poděkovat za jejich solidaritu, sdílela na facebooku Městská policie Praha. „Je krásné, že na nás všechny myslíte. Jako poděkování za vaši podporu zahrál po včerejším náročném dni v odběrovém vozidle kolega Pavel, kapelník našeho Dixi Bandu MP. Děkujeme,“ uvedli strážníci. 

Kromě poděkování v podobě potlesku, kteří členové IZS slyšeli přímo na místě, se jim slov chvály a díků dostalo i v diskusi pod příspěvkem. „Slzy v očích a husí kůže po celém. Za mě nádhera,“ napsal František. „Uf, jen těžko se bráním slzám. Bohužel až taková tragédie v podobě pandemie opět vznítila v lidech to, co z nás Čechů dělá Čechy. Jsem na náš národ neskutečně hrdý,“ uvedl Petr. Lidé složkám integrovaného záchranného systému, zdravotníkům a dalším z první linie také už několikrát děkovali hromadným potleskem z balkonů. 

gabreta ( 4. dubna 2020 21:31 )

No a na Praze 6 se už hraje "Deutschland über alles"!!!!

vera51 ( 4. dubna 2020 18:14 )

To je borec, krasne zahrane, dekuji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa