Zahraniční řidič zastavil na nejbližší pumpě, jenže než policisté dorazili, čtveřice cizinců vzala nohy na ramena. „Přestože je zanedlouho spatřili vyškovští strážci zákona nedaleko Pustiměře, dva z nich s nimi odmítli spolupracovat. Na řadu tak zákonitě musely přijít donucovací prostředky a pouta,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Poté byli všichni převezeni do zajišťovací detence. České úřady teď budou zjišťovat, zda již nejsou žadateli o přiznání mezinárodní ochrany v jiném členském státě Evropské unie. Jihomoravská cizinecká policie letos už řešila 161 případů cizinců, kteří v Česku pobývají nelegálně.

„Celkem 79 osob v zemi sice pobývalo legálně, ale pracovalo bez patřičného povolení, nejčastěji šlo o Ukrajince a Moldavce. Tranzitujících migrantů bylo 10, především Afghánců a Syřanů. Dalších 72 osob u nás pobývalo bez patřičných povolení. Nejčastěji šlo o Moldavce, při poslední akci minulý týden Olomoucké ulici zajistili policisté i čtyři občany vietnamské národnosti,“ upozornil jihomoravský policejní mluvčí Pavel Šváb.

Video: Policisté objevili v kamionu tři běžence

Video
Video se připravuje ...

Policie zadržela tři běžence, skrývali se v kamionu. Aktu.cz