Most přes nádraží v Lobezské ulici prochází úpravou povrchu. Pro motoristy se otevře až po víkendu. „Je možné pouze zajet a vyjet do/z Šumavské ulice. Objízdná trasa je ve směru od Prahy ulicí U Prazdroje a ve směru ze Slovan k ulici U Trati,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

V pondělí pak čeká uzavírka Francouzskou ulici na Slovanech. Začne tady už jednou odložená oprava povrchu. „Je plánovaná od 6. 4. do 19. 4. a proběhne ve dvou etapách. Po celou dobu stavby bude autobus č. 30 odkloněn na objízdnou trasu ulicemi Částkova-Slovanská–Malostranská,“ řekla Hokrová.

Přibližně rok pak potrvají změny v dopravě pod Bílou Horou. Staví se tady přeložka silnice I/20 Plaská–Chrástecká. Ta se dotkne obou železničních mostů a vyroste tu nová okružní křižovatka.

„Doprava z Jateční ulice bude převedena na dočasnou komunikaci vedenou mimo mosty. Ulice Na Roudné bude úplně uzavřena pro všechny, i pro pěší. Autobus č. 20 bude ukončen za úpravnou vody v ulici Na Roudné,“ dodala Hokrová. Provoz na stávající okružní křižovatce u Velkého rybníka bude beze změn.

VIDEO: V Praze namalovali kolem výmolů smajlíky. 

Video
Video se připravuje ...

Výmoly v Římské ulici ozvláštnili smajlíci. Eva Fornálová