Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Žena adoptovala fenku, pak ji „odhodila“. Neviděli jste ztracenou Cordy?

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
4. dubna 2020
06:00

Po fence Cordy, která se u nich narodila, pátrá spolek Pes nejvěrnější přítel. Jde o kříženku stafordširského teriéra a ohaře, kterou si adoptovala Hana K., která se jí pak ale v rozporu s darovací smlouvou zbavila. Fenka skončila v útulku, odkud putovala do dalšího domova. Kam, to nikdo neví. Spolek proto prosí její nové majitele, aby se ozvali.

Cordy se narodila v dočasné péči spolku. Ten se loni v lednu ujal její matky, které se její původní majitelé zbavili poté, co zjistili, že je březí. Týden po příjmu fenka porodila devět štěňátek, z nichž jedno byla Cordy.

Cordy dala pryč

„Cordy si pak od nás v březnu adoptovala žena, které jsme důvěřovali. Upozornila nás totiž na to, že se původní rodina zbavuje její březí matky,“ řekla zakladatelka spolku Simona Štěpánková.

Spolek přijal březí fenku, která porodila devět štěňátek. Jedním z nich byla Cordy Spolek přijal březí fenku, která porodila devět štěňátek. Jedním z nich byla Cordy | Pes nejvěrnější přítel

Zpočátku bylo všechno v pořádku. Majitelka posílala spolku pozdravy a fotky Cordy z nového domova, když ale mělo loni na podzim dojít k poadopční kontrole, přestala žena se spolkem komunikovat. Nezvedala telefony a nikomu neotvírala. Členky spolku se nakonec od sousedů dozvěděly, že žena dala fenku pryč, údajně proto, že jí utíkala.

Skončila v útulku

Zástupci spolku začali hned po ztracené Cordy pátrat. Zjistili, že se ocitla v útulku v Praze-Troji. „Fenku jsme přijali v říjnu v zanedbaném zdravotním stavu. Podle čísla čipu bylo zjištěno, že prochází v evidenci Národního registru, kam byl požadavek o vyrozumění od nás zaslán. Vzhledem k tomu, že Národní registr nesděluje konkrétní údaje o majiteli zvířete a provádí vyrozumění sám, byli jsme zpětně informováni, že majitel fenu odmítl,“ sdělil zástupce útulku Bronislav Mazáč.

Dodal, že fenka byla loni v prosinci adoptována novou rodinou. Jakou, to v útulku odmítli spolku říct s odkazem na ochranu osobních údajů.

Výzva pro majitele

Spolek proto po Cordy pátrá dál, o pomoc požádal i Blesk Tlapky. „Vzhledem k tomu, že je Cordy nás bývalý svěřenec, chceme vědět, jestli se má dobře, jestli není týraná, jestli se na ní nemnoží. Proto chceme najít její nové majitele a spojit se s nimi,“ vysvětlila Simona Štěpánková.

Majitelka zpočátku spolku posílala fotky Cordy z jejího nového domova, pak ale přestala komunikovat a Cordy se zbavila Majitelka zpočátku spolku posílala fotky Cordy z jejího nového domova, pak ale přestala komunikovat a Cordy se zbavila | Pes nejvěrnější přítel

Novým majitelům pak poslala tento vzkaz: „Prosím, spojte se s námi. Nechceme vám Cordy vzít, chceme se jen ujistit, že je v pořádku a být s vámi nadále v kontaktu.“

Volejte, pište

Pokud jste majiteli Cordy nebo víte, kde se teď fenka nachází, kontaktujte spolek Pes nejvěrnější přítel, a to buď telefonicky na číslech 775 203 832608 203 741, nebo písemně na e-mail pesnejvernejsipritel@seznam.cz.

Amabell ( 6. dubna 2020 15:23 )

Tu ženu je potřeba přivázat na vodítko někde hluboko v lese u stromu.Kdyby to šlo, rádá bych se toho ujala.. i zadarmo.

lapak ( 4. dubna 2020 10:55 )

zbavila se jí zbavme společnost té zrudy co si říká žena!!

Zobrazit celou diskusi