V první etapě 15. dubna ve středu se v čase od 8 do 15 hodin budou čistit ulice Edisonova, Frostova, Jakobiho a Kurčatova. Dále druhý den se pak plošné čištění komunikací v době od 7 do 14 hodin bude týkat Archimédovy, Bellovy, Dopplerovy, Galileovy, Galvaniho, Janovské, Lessnerovy, Morseovy, Ohmovy a Rezlerovy.

Spolu s vozovkami budou průběžně čištěna také přilehlá parkoviště. S ohledem na vyhlášení nouzového stavu v ČR kvůli koronavirové epidemii probíhá ve městě čištění komunikací oproti standardu ručně, není proto nutné přeparkovávat své vozy. Co to znamená?

„V rámci jednotlivých bloků čištění nebude rozmisťováno přenosné dopravní značení o dočasném zákazu zastavení,“ uvádí web radnice. „Ušetřené finanční prostředky za neumístěné přenosné dopravní značení budou využity na posílení ručních pracovníků na úklid vozovek, z důvodů menší přístupnosti vozovek strojními mechanizmy, dále na strojní metení a splach chodníků, ruční douklizení chodníků, popřípadě i na dezinfekci vybraných objektů a lokalit.“
Fotogalerie
4 fotografie