Světoznámý herec Anthony Hopkins, co se proslavil mimo jiné svou slavnou kreací psychopatického doktora Hannibala Lectera v krimi thrilleru Mlčení jehňátek, je vzhledem ke svému pokročilému věku v nejohroženější skupině lidí, pro něž by mohlo být nakažení virem COVID-19 fatální. Umělec, jenž se od roku 1993 honosí titulem „sir“, který mu udělila sama britská královna Alžběta II. (93), se proto dobrovolně izoloval od všech lidí a koronavirovou karanténu si užívá pouze ve společnosti kocourka jménem Niblo, jehož si před nějakým časem adoptoval v Budapešti.

Rozhodně se však daleko od všech lidí nenudí! Před týdnem například sdílel až dojemně hezké video, na kterém hraje na klavír, zatímco se s ním jeho kocour mazlí. „Niblo zajišťuje, že zůstanu zdravý, a výměnou za to požaduje, abych ho bavil,“ vtipkoval známý herec na instagramu, kde je i přesto, že má na krku už dobrých osm křížků, stále velice aktivní.

Desátý den ze své izolace sdílel video, na kterém ukázal, že se věnuje i jiné činnosti než jenom mazlení s Niblem: Tento Oscarem ověnčený herec se totiž s vervou pustil do malování. Výtvarnému umění se ostatně věnuje již skoro deset let, a k tomuto koníčku ho údajně přivedla jeho třetí (a stávající) manželka, herečka Stella Arroyaveová (64). Tu prý zaujaly Hopkinsovy drobné kresbičky na okrajích scénářů a přesvědčila ho, aby vzal do ruky štětec a postavil se k velkým plátnům. A právě tak nyní Hopkins „zabíjí“ svůj náhle volný čas: Koronavirus v USA totiž pozastavil většinu filmové tvorby.

„Tohle jsou moje nejnovější obrazy, baví mě je vytvářet. Obávám se ale, že Niblo moji práci moc neoceňuje. Myslím si dokonce, že je lepší malíř než já…“ žertoval Hopkins na sociální síti a předvedl fanouškům svá pestrobarevná abstraktní díla, jimž vévodí znepokojivé stylizované obličeje.

„Vy jste ale chlapík! Vždycky tak inspirovaný, vždycky postupující kupředu s vděčným úsměvem,“ vysekl mu poklonu herec Josh Brolin (52), představitel obávaného Thanose v komiksovém snímku Avengers.

VIDEO: Trailer k filmu Mlčení jehňátek

Video
Video se připravuje ...

Mlčení jehňátek: Příběh mrazivý jako Hannibalův úsměv se vrací na plátna kin AČFK, INT

Fotogalerie
24 fotografií