Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Další mrtvý v pražské nemocnici: Dědečkovi (†84) s koronavirem selhávalo srdce

Autor: ČTK - 
2. dubna 2020
12:39

Ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (VFN) ve čtvrtek zemřel pacient s COVID-19, který se narodil v roce 1936. Byl šest dní hospitalizovaný, příčinou úmrtí bylo selhávání srdce, sdělila mluvčí nemocnice Marie Heřmánková. Podle dat ministerstva zdravotnictví v nemocnicích zemřelo 40 lidí nakažených novým typem koronaviru. Laboratorně potvrzených případů je k čtvrtečnímu ránu více než 3600.

Ve VFN bylo hospitalizováno několik klientů z pražských domovů pro seniory, kde se nákaza projevila. V minulých dnech v nemocnici zemřely čtyři klientky domova v pražské Michli. Jedna žena nakažená novým typem koronaviru ve VFN zemřela také ve středu.

Nemocnice aktuálně pečuje o 16 pacientů s nemocí COVID-19, umístění jsou na různých klinikách. Za poslední den přibylo šest nových, řekla mluvčí Heřmánková.

Počet úmrtí pacientů nakažených koronavirem v Česku stoupl na 40. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví k dnešnímu ránu. Čtyřicátým zemřelým je podle webu člověk ze Středočeského kraje ve věkové skupině 50 až 59 let, který zemřel ve středu. Potvrzených případů nákazy v Česku bylo k dnešním 08:30 celkem 3604. Počet vyléčených zůstává stále na 61.

Video  Domov seniorů v Donovalské ulici na Chodově  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa