Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holčičku hledali po lesích dva dny: Zachránil ji její milovaný pes

Autor: ran - 
4. dubna 2020
08:11

Šťastný konec mělo dvoudenní pátrání po malé Evelyn z americké Alabamy. Ačkoli bylo hledání pohřešované holčičky zapojeno množství dobrovolníků z řad místních obyvatel a na pomoc byla přivolána policejní technika, hlavní zásluhu na happy endu měl věrný rodinný pes, který malou Evelyn po celou dobu ochraňoval. 

Evelyn Vadie Sidesová z americké Alaba měla vždy ráda pejsky, od malinka je považovala za neodmyslitelnou součást rodiny. Ačkoli její něžné srdce dávalo svoji lásku všem štěňátkům rovným dílem, od nynějška bude jejím nejoblíbenějším psím přítelem určitě fenka Lucy. Strávila s ní opuštěná dlouhé dva dny v lese, když se ve středu na procházce ztratila nečekaně z dohledu.  

O tom, jak se poklidné odpoledne změnilo v drama, napsal britský zpravodajský server Sun. Vše začalo nevinně. Jeden z rodinných přátel měl malou zrzku ten den na hlídání. Vyšli si na procházku, naštěstí i s fenkou Lucy po boku. V jedné chvíli dospělému doprovodu holčička zmizela a už se neukázala. Nereagovala na volání, nebylo po ní ani vidu ani slechu, stejně jako po fenečce, která vždy a všude běhala a skotačila s ní.

Poté, co zoufalí rodiče na policii nahlásili, že se dívka ztratila, a předali přesný popis pohřešované, rozjelo se pátrání. Po nějaké době se k operaci přidala jízdní policie, příslušník na čtyřkolce a dokonce přivolali i helikoptéru s termokamerou. Kromě toho policie požádala o pomoc i místní obyvatele. Ti nakonec skutečně dívku nalezli. Ovšem s klíčovou pomocí fenky Lucy.

Několik desítek dobrovolníků pročesávalo okolí, když se ozvalo divoké štěkání. „Ten pes vypadal, nelžu vám, úplně vyděšeně. Zastavil se, a když viděl naši rojnici, bylo nás tam asi třicet, hned se otočil a běžel dolů z kopce, odkud přišel,“ vylíčil vrcholný okamžik záchranné akce jeden z účastníků serveru WRBL.

Dívčin mazlíček zavedl zachránce až k nebohé holčičce. Jak se posléze ukázalo, těch téměř 48 hodin naštěstí přečkala bez vážnějších zdravotních následků. Podrobnosti celého případu jsou nicméně v šetření policie, která přislíbila brzy uvolnit další informace.  

Citronel ( 4. dubna 2020 09:00 )

Toto není možné,to se nemohlo stát.Novináři už nevědí čím by zaujali.To je stále virus,virus,no tak si vymyslí takovou hloupou historku.

Zobrazit celou diskusi