Policisty se ve čtvrtek ráno hemží Radimova ulice v Praze 6, kde stojí kolej Univerzity Karlovy Kajetánka. Z ní se zřítila 27letá žena. „Vyjížděli jsme k pádu ženy do ulice Radimova. Žena měla následkem pádu zranění neslučitelná se životem, a proto na místo přijel i koroner,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Oznámení jsme přijali krátce po 6. hodině. S největší pravděpodobností se jedná o nešťastnou událost,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Není to první podobné neštěstí, které se na kolejích, jež ubytovává mediky či právníky, odehrálo. Přesně na tomtéž místě zemřela letos 30. ledna, ve zkouškovém období, 20letá medička Tereza. Ta se zřítila ze 12. patra, nejspíš z okna kuchyňky, a na místě zemřela i přes okamžitou pomoc svědků. Podle policistů nejspíš nezemřela cizím zaviněním. Terezina zoufalá maminka několik dní po její smrti vyvěsila na dveře kolejí vzkaz, aby se kdokoliv, kdo dívku večer či noc před jejím skonem viděl, ozval na telefonní číslo policie. 

Ještě předtím, 30. října 2019, zemřel na kolejích Kajetánka mladý cizinec. „Policie věc vyšetřovala, došla k závěru, že se v této věci jedná o sebevraždu,“ řekla Blesk.cz už dříve policejní mluvčí Lucie Drábková.

Fotogalerie
32 fotografií